''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Συζητώντας με το παιδί μας για τη νηστεία

Συζητώντας με το παιδί μας για τη νηστεία
Όταν θέλουμε ως γονείς να μιλήσουμε στο παιδί μας για βασικές αρχές της Παράδοσής μας, τις οποίες καλό είναι να εφαρμόσει στη ζωή του, πάντοτε προβληματιζόμαστε.
Μας φοβίζουν οι αντιδράσεις του, ιδίως όταν είναι στην εφηβεία, όπως επίσης και το γεγονός της πιθανής διπλοπρόσωπης συμπεριφοράς του. Μπροστά μας δηλαδή να εφαρμόζει αυτό που λέμε, σε άλλα περιβάλλοντα να λειτουργεί διαφορετικά.

Ο Γέροντας Παΐσιος για τον θάνατο των παιδιών

Ο Γέροντας Παΐσιος για τον θάνατο των παιδιών
- Μια μάνα, Γέροντα, που το παιδί της πέθανε πριν από εννέα χρόνια, σας παρακαλεί να κάνετε προσευχή να το δη έστω στον ύπνο της, για να παρηγορηθή.

Η πρώτη γυναίκα επίσκοπος στην Αγγλικανική Εκκλησία.

 
Η Εκκλησία της Αγγλίας χειροτόνησε εχθές την πρώτη γυναίκα επίσκοπο ανατρέποντας μία παράδοση που ίσχυε επί αιώνες. Η 48χρονη αιδεσιμοτάτη Λίμπι Λέιν χειροτονήθηκε νέα επίσκοπος του Στόκπορτ της βόρειας Αγγλίας.

"Είναι αναπάντεχη χαρά η παρουσία μου σήμερα εδώ. Είναι μία αξιοσημείωτη μέρα για μένα και αντιλαμβάνομαι ότι είναι μία ιστορική μέρα για την εκκλησία", είπε η Λέιν κατά την χειροτονία της.

Το καλό που σου έκανα… συνέχισέ το!

Το καλό που σου έκανα… συνέχισέ το!
Θα ‘θελα να σας μεταφέρω μια ιστορία κάπως διαφορετική, ίσως ουτοπική μα δυνατή και με νόημα μεγάλο. Κάτι που έχουμε ανάγκη πια, σε ότι συμβαίνει δίπλα μας τούτες τις μέρες…
Πριν από χρόνια ένας σπουδαίος γιατρός ταξίδευε με την οικογένειά του στην έρημο με ένα τροχόσπιτο. Ξαφνικά, μετά από ένα απότομο τράνταγμα, το αυτοκίνητο στρίβει δεξιά στο πλάι του δρόμου.

Υπάρχουν θαυματουργές εικόνες;

Υπάρχουν θαυματουργές εικόνες;
Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος - Αρχιμανδρίτης, 1930-1989)
Ημείς οι Ορθόδοξοι δεν λατρεύομεν τας Εικόνας, ούτε τους Αγίους, ούτε τους Αγγέλους, ούτε αυτήν την Παναγίαν Μητέρα του Κυρίου.