''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Προσοχή στον εαυτό μας, όχι στις πράξεις των άλλων

Προσοχή στον εαυτό μας, όχι στις πράξεις των άλλων
Σε κάθε ψυχή ανάβει η σπίθα της θείας αγάπης, σε κάθε ψυχή μπορείς να βρεις το καλό και το αγαθό, αλλά εμείς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στους άλλους μόνο ελαττώματα.

Αιωνία η μνήμη σου εθνομάρτυρα

Σε κλαίει λαός
Κείμενο του (Καστροπολίτη) Ιωάννη Α. Σαρσάκη

Το Γένος ενήστευε, το Γένος εγνώριζε

Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, costasgp@yahoo.gr
Φαίνεται ότι κάποτε ενήστευες και σήμαινε ότι είσαι Ρωμηός. Αν δε νήστευες Τετάρτη και Παρασκευή, εσήμαινε ότι είσαι Τούρκος. Ετούτο δεν είναι υπερβολή, ήταν ένας τόπος κοινός στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, και τούτο το βλέπουμε ξεκάθαρα στο έργο του Φωτάκου: «Ο Βίος του Παπαφλέσσα». 

Η προκοπή του ζητιάνου

Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, costasgp@yahoo.gr

Η προκοπή είναι πράγμα ευλογημένο. Να έχεις ένα σπίτι, μία δουλειά, μία σύζυγο, μωράκια και παιδάκια που στολίζουν τη ζωή σου. Αρκεί μονάχα αυτή η προκοπή σου να μην έγινε, φίλε, ο θεός σου στη θέση του ίδιου του Θεού σου.

ΙΤΑΛΙΑ: Ακτιβίστρια υπέρ των «ανοικτών συνόρων» βιάστηκε από ομάδα Σομαλών σε κέντρο μεταναστών. Μετά οι αριστεροί «αλληλέγγυοι» της είπαν να μην το πει πουθενά γιατί θα τους χαλάσει το παραμύθι

Μια νεαρή ακτιβίστρια των «No Borders» παρέμεινε σιωπηλή για τον ομαδικό βιασμό της από Σουδανούς λαθρομετανάστες για πάνω από ένα μήνα, επειδή «οι άλλοι» της ζήτησαν να μην μιλήσει.