''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τι περιείχαν τα φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων

Τι περιείχαν τα φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων
Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης
Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, το οποίο ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, που τα περισσότερα δεν είχαν καθόλου μουσκέψει από το νερό. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το ναυάγιο το 1989, αλλά μόλις τώρα κατέστη δυνατό να ανακοινωθεί η μελέτη των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αυτό περιείχε.

Σαν σήμερα: "σπάει" η άμυνα του Στάλινγκραντ (Video)

Σαν σήμερα: "σπάει" η άμυνα του Στάλινγκραντ (Video)
1176.... Μάχη του Μυριοκέφαλου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τον Μανουήλ Α' Κομνηνό ηττάται από τους Σελτζούκους Τούρκους.

1598.... Ολλανδοί ναυτικοί ανακαλύπτουν το νησί Μαυρίκιος.

1630.... Ιδρύεται η Βοστώνη στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Αμφίπολη: Πώς ο «όρκος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» δείχνει τον ένοικο του τάφου

Αμφίπολη: Πώς ο «όρκος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» δείχνει τον ένοικο του τάφου
Το έργο του αρχαίου Έλληνα συγγραφέα Φλάβιου Αρριανού «Αλεξάνδρου Ανάβασις» περιέχει μια συγκλονιστική ομιλία του Μακεδόνα ηγέτη που θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν οδηγός για την ταυτότητα του νεκρού στον Τύμβο Καστά.
Μια συγκλονιστική ομιλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το 324 π.Χ., η οποία, προφανώς εσφαλμένα, αναφέρεται συχνά σαν ο ...

Άγιον Όρος: Μια χιλιόχρονη ιστορία

        Το όρος Αθως, το γνωστό σε όλους μας Αγιο Ορος, αποτελεί από τα τέλη του 10ου αιώνα το σπουδαιότερο κέντρο του ορθόδοξου μοναχισμού, και συγκαταλέγεται στα κορυφαία μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Καταλαμβάνει τη βορειότερη προβολή της χερσονήσου της Χαλκιδικής, με μήκος 45 χλμ. και πλάτος 5-10 χλμ., και παίρνει το όνομά του από την ομώνυμη κορυφή (2.033 μ.) του όρους που δεσπόζει στη βραχώδη αυτή λουρίδα γης.

Τουρκικό θράσος! Θέλουν διαδήλωση στην ελληνική Βουλή γιατί ψήφισε το αντιρατσιστικό!

Τουρκικό θράσος! Θέλουν διαδήλωση στην ελληνική Βουλή γιατί ψήφισε το αντιρατσιστικό!
Επιμέλεια Λ. ΛΥΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Βάση για προβοκάτσιες αποτελεί αντικειμενικά η προβαλλόμενη στην εφημερίδα Aydinlik της Τουρκίας ως απόφαση της Οργάνωσης του Εργατικού Κόμματος στη Σμύρνη , να ...έλθουν στην Ελλάδα μέλη τους όπου θα διατυπώσουν ...διαμαρτυρία μπροστά την ...Βουλή ότι η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων από τους Τούρκους είναι ...ψέμα και ότι θεωρούν ...χρέος τους να ...καταπατήσουν το νόμο που ψήφισαν οι Έλληνες βουλευτές και ο οποίος προβλέπει ποινές σε όσους αρνούνται τις γενοκτονίες αυτές!.