''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Στα αποτεφρωτήρια των νεκρών η ανάπτυξη...

Στα αποτεφρωτήρια των νεκρών η ανάπτυξη...
του Ιωάννη Κορνιλάκη
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, μπορούμε πλέον να βγούμε στους δρόμους. Η ανάπτυξη στην χώρα μας δεν είναι πλέον προ των πυλών. Προσέξτε μην την κουτουλήσετε γιατί έχει διαβεί πλέον το κατώφλι μας. Πανηγυρίστε γιατί πλέον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αρχίζουν οι επενδύσεις σε αποτεφρωτήρια νεκρών. Ο νόμος έχει ψηφιστεί απ’ το 2006, το Προεδρικό Διάταγμα απ’ το 2009, η κοινή υπουργική απόφαση απ’ το 2010. Απέμενε το σφύριγμα του αφέτη, για να ξεκινήσουν οι επενδυτές-αποτεφρωτές. Και το σφύριγμα μόλις ήχησε. Μπορούν στο εξής να αναζητηθούν οι κατάλληλοι χώροι απ’ τους ενδιαφερόμενους, για να στήσουν τις «επιχειρήσεις» τους.

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Εντός της ημέρας η νεκροψία

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Εντός της ημέρας η νεκροψία
Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί συγκλονισμένος τις εξελίξεις γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο του διάσημου ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς.
Εκατομμύρια θαυμαστές από όλο τον κόσμο θρηνούν το ξαφνικό χαμό του ηθοποιού, που μας χάρισε μεγάλες στιγμές στην μεγάλη οθόνη.
Το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα Αμερικής), η αστυνομία εντόπισε τον Ρόμπιν Γουίλιαμς νεκρό στο διαμέρισμα του στην περιοχή Marin County στην Καλιφόρνια. Ο σερίφης της περιοχής ανακοίνωσε ότι ο θάνατος του προήλθε από αυτοκτονία μέσω ασφυξίας, χωρίς περισσότερες πληροφορίες.

Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός

Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός
Το να αντιμετωπίσουμε το άγχος στη ζωή μας, είναι η κύρια μέθοδος βελτίωσης των επιπέδων κορτιζόλης.
Ωστόσο και η διατροφή μπορεί να επηρεάσει / διορθώσει τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης και να τα διατηρήσει εντός φυσιολογικών ορίων.

Ξυπνάτε αγχωμένοι; Κουρασμένοι περισσότερο από τη στιγμή που ξαπλώσατε για ύπνο; Και όχι μόνο αυτό, έχετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα βάρους, ανεξέλεγκτη όρεξη τις βραδινές ώρες και μόνιμο αίσθημα άγχους. 'Ισως η απάντηση εν τέλει να βρίσκεται στο ίδιο το αίσθημα άγχους που σας...

«Γυμνά» θέλουν τα νησιά μας οι Τούρκοι!

«Γυμνά» θέλουν τα νησιά μας οι Τούρκοι!
του Κώστα Χαρδαβέλλα
Γιατί η Ελλάδα έχει στρατιωτικά φυλάκια σε ελληνικά ακριτικά νησιά του Αιγαίου, ζητάει να μάθει ο αντιπρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σεζγκίν Τανρίκουλου.

Την…. φοβερή ανακάλυψη έκανε ο τούρκος βουλευτής βλέποντας μία σειρά από φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων και δείχνουν τον αρχηγό του ελληνικού Στρατού να επιθεωρεί τα φυλάκια στα νησιά που κατά τον ίδιο θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία!

Σαν σήμερα: ο ελληνικός στρατός στο Σαγγάριο (Video)

Σαν σήμερα: ο ελληνικός στρατός στο Σαγγάριο (Video)
Το 1833 πεθαίνει στο ζωολογικό κήπο 'Άρτις Ματζίστα" το τελευταίο κουάγκα, σπάνιο είδος ζέβρας.

Το 1851 ο Ισαάκ Σίνγκερ κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη ραπτομηχανή.

Το 1877 ο Τόμας Έντισον κατασκευάζει το φωνόγραφο.

... ο Αμερικανός αστρονόμος Αζάφ Χολ ανακαλύπτει τον ένα από τους δυο δορυφόρους του Άρη, το Δήμο.

Τί ετοιμάζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο;

Είναι σαφές πλέον πως κάτι ετοιμάζεται στο Αιγαίο. Κάτι σοβαρό, επικίνδυνο και ασύμφορο βέβαια για την Ελλάδα και τη Κύπρο.
Και τούτο από τις επαναλαμβανόμενες «εξόδους» ερευνητικών σκαφών της Τουρκίας, παρά τις μέχρι σήμερα συμφωνίες για μη πρόκληση έντασης στο Αιγαίο και αφ’ ετέρου από την κινητικότητα του ΝΑΤΟ πάλι σε θέματα που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επηρεάζουν τη συνοχή της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του αμαρτωλού Συμφώνου.

Παναγία Σουμελά - Sumela Manastiri Προαιώνιο Προσκύνημα


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μοναστήρι Παναγίας Σουμελά, σήμερα «Σουμελά Μαναστιρί». Τόπος ιερός, τόπος μαγευτικός, τόπος μυστηρίου, ελληνισμού και ορθοδοξίας, τόπος πόνου και μαρτυρίου και αυτόπτης μάρτυρας της μεγάλης ποντιακής γενοκτονίας. Τόπος προαιώνιου προσκυνήματος. Ακόμα και σήμερα χιλιάδες επισκέπτες, (σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού, η Παναγία Σουμελά, Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και οι λαξευτές εκκλησίες της Καππαδοκίας είναι τα πρώτα σε αριθμό επισκεπτών τουριστικά μέρη της Τουρκίας) έρχονται να δούνε το θαυμαστό αυτό μνημείο.

Η ανηθικότητα των ηθικιστών

Η ανηθικότητα των ηθικιστών
Ο ηθικισμός είναι το καρκίνωμα της ηθικής γενικότερα. Το «γράμμα» της ηθικολογίας νεκρώνει το «πνεύμα» της ζωής των ανθρώπων.
Έτσι ο ηθικισμός σκοτώνει το ήθος, επειδή απολιθώνει τη ζωή. Γι' αυτό τελικά η ηθικολογία αναιρεί την ηθική. Άλλο είναι το ηθικό γενικότερα και εντελώς άλλο είναι το ηθικιστικό ή ηθικολογικό.

Βρέθηκε ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου; - Δήμαρχος Αμφίπολης: "H περιοχή θα γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο"

Βρέθηκε ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου; - Δήμαρχος Αμφίπολης: "H περιοχή θα γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο"



Βρέθηκε το ιερό "δισκοπότηρο" των αρχαιολόγων; Ο τάφος του μεγαλύτερου βασιλέα όλων των εποχών; Σε δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος σημείωσε ότι "η επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας σημαίνει πως κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό έχει δώσει η ανασκαφή" και πρόσθεσε ότι "η περιοχή και όλη η Ελλάδα πρόκειται να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο".

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ταυτότητα δράσεων των ΜΜΕ και των Οικουμενιστών

popovic1.jpg 
Ὁ ὅσιος πατήρ ἡμῶν Ἰουστίνος Πόποβιτς
 
Ταυτότητα δράσεων τῶν ΜΜΕ καὶ τῶν Οἰκουμενιστῶν
ἐφημέριος τοῦ Ἱεροῦ Βυζαντινοῦ Ναοῦ Προφήτου Ἠλιού Θεσσαλονίκης
Παράδοξη ταυτότητα στὴ διαχείριση τῶν κρίσεων παρατηρεῖται στὶς ἡμέρες μας. Ἀπὸ τὴ μία, πολὺ φυσική μᾶς φαίνεται πλέον ἡ πρακτικὴ τῶν μέσων μαζικῆς ἐνημέρωσης (ΜΜΕ) νὰ ἀποκρύπτουν ἀπὸ τὸ κοινό τους, τὴ δυστυχία τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας.

Λέων ο Σοφός (886-912)

 
ΗΛΙΑ ΛΑΣΚΑΡΗ      ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ  εκδόσεις «ΒΥΖΑΝΤΙΣ»
 
              Τον Βασίλειο Α' διαδέχτηκαν στο θρόνο οι δυο γιοι του Λέων ΣΤ' (886-912) και Αλέξανδρος. Πραγματικός αυτοκράτορας ήταν μόνο ο Λέων, γιατί ο αδελφός του Αλέξανδρος ζούσε ακόλαστη ζωή και δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τις υποθέσεις του κράτους.

Δύο χάρτες για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο Ιράκ!

Δύο χάρτες για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο Ιράκ!
Οι χάρτες από τη βρετανική Daily Mail είναι απόλυτα επεξηγηματικοί της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Ιράκ.
Στον πρώτο χάρτη, με το ροζ χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, με το λευκό είναι το ακόμα ελεύθερο Ιράκ.

Κάτα πόσο είναι ορθόδοξο το "τάμα", "τάξιμο" που κάνουμε σε έναν Άγιο;

Κάτα πόσο είναι ορθόδοξο το "τάμα", "τάξιμο" που κάνουμε σε έναν Άγιο;
Του π. Αθανασίου Γιουσμά

Οι πιστοί συχνά πυκνά αποθέτουν τάματα στις εικόνες της Παναγίας ή των Αγίων μας, θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο, ή απλώς να εκδηλώσουν την ευγνωμοσύνη τους, ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις να… «καλοπιάσουν» τον Άγιο και να «εξαναγκάσουν» με τον τρόπο τους το θείον, να υπακούσει στο αίτημά τους.

Ξεσηκώθηκαν οι πολίτες στη Σερβία: Oι τραπεζικοί λογαριασμοί βρίσκονται υπό αμερικανική παρακολούθηση



Ξεσηκώθηκαν πολίτες και ανεξάρτητοι κοινωνικοί φορείς στη Σερβία με το γεγονός ότι για να ανοίξει κάποιος έναν τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα πρέπει να υπογράψει συγκατάθεση που επιτρέπει στην οικονομική αστυνομία των ΗΠΑ να παρακολουθεί τον λογαριασμό.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όλες οι τράπεζες στη Σερβία ζητούν από τους πολίτες που επιθυμούν να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό, να υπογράψουν τη σχετική συγκατάθεση.
Εάν κάποιος αρνηθεί, η τράπεζα δεν του ανοίγει λογαριασμό.

Να απολαμβάνουμε τα αγαθά με μέτρο, αλλιώς φθείρουμε το σώμα μας και σκοτώνουμε την ψυχή μας!

Να απολαμβάνουμε τα αγαθά με μέτρο, αλλιώς φθείρουμε το σώμα μας και σκοτώνουμε την ψυχή μας!
«Να μην απορείς, εάν την «τρυφή» (δηλαδή πλούσια και φιλήδονη ζωή πολυφαγίας και ακολασίας) την ονόμασε «αγκάθια». Κι εσύ το αγνοείς, όντας μεθυσμένος από το πάθος.
Εκείνοι όμως που είναι υγιείς γνωρίζουν ότι η πολυφαγία και η ακολασία κεντάει περισσότερο από το αγκάθι και δαπανάει την ψυχή περισσότερο από τη μέριμνα, ενώ δημιουργεί χειρότερους πόνους και στο σώμα και στην ψυχή.