''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό θα πει Δημοκρατία

Αυτό θα πει Δημοκρατία
- Να ντύνεται (ή μάλλον να γδύνεται) η καθεμία όπως και όσο θέλει, να πηγαίνει στην εργασία της με ενδυμασία παραλίας αλλά:
Να θεωρείται απρεπές εσύ να την κοιτάζεις!
του Κωνσταντίνου Ερρίπη, Θεολόγου - Καρδιολόγου

Δεν υπήρξε νεκροφάνεια της 49χρονης στη Θεσσαλονίκη, λένε οι ιατροδικαστές

Δεν υπήρξε νεκροφάνεια της 49χρονης στη Θεσσαλονίκη, λένε οι ιατροδικαστές
Δεν υπάρχει περίπτωση νεκροφάνειας, αποφάσισαν όλοι οι ιατροδικαστές, οι τεχνικοί σύμβουλοι αλλά και η οικογένεια της θανούσας.

Σαν σήμερα: Βυθίζεται το Βασίλισσα Όλγα (Video)

Σαν σήμερα: Βυθίζεται το Βασίλισσα Όλγα (Video)
1687.... Μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούν την Ακρόπολη.
Σε πολιορκία βρίσκεται η Ακρόπολη της Αθήνας, μέσα στην οποία είναι οχυρωμένη η τουρκική φρουρά της πόλης, από τους Ενετούς, υπό τον Φραγκίσκο Μοροζίνι.
Τα μεσάνυχτα της 26ης προς 27ης Σεπτεμβρίου, που είναι πανσέληνος, μια οβίδα διαπερνά τη στέγη του Παρθενώνα και αναφλέγεται η πυρίτιδα που είναι αποθηκευμένη στο εσωτερικό του. Η έκρηξη, που ακολουθεί, ανοίγει τον ναό στα δύο. Καταστρέφεται το τελειότερο κτίσμα της αρχαιότητας. Οι πολιορκητές ξεσπούν σε ζητωκραυγές.

Σοκ και ανατριχίλα στη Θεσσαλονίκη: 49χρονη θάφτηκε ζωντανή!

Σοκ και ανατριχίλα στη Θεσσαλονίκη: 49χρονη θάφτηκε ζωντανή!
«Βοήθεια, σώστε με!», φώναζε μέσα από τον τάφο – Η άτυχη γυναίκα ξύπνησε από το κώμα, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο – Την υπόθεση ερευνά η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης

Η Ε.Ε ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

voix
Η Ευρώπη σχεδιάζει να ακυρώσει τις αντι-ρωσικές κυρώσεις, διότι, πρώτον, υπονομεύσει την οικονομία της και δεύτερον, είναι αβάσιμες, με ελλείψεις αποδεικτικών στοιχείων για τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Ο μύθος περί Δωριέων

Οι περισσότεροι από εμάς διδαχτήκαμε τον μύθο της περί των Δωριέων καθόδου. Οι Δωριείς, αήττητοι και «αιμοδιψείς» πολεμιστές, οπλισμένοι με σιδηρά όπλα, με ευκολία επικράτησαν των άμοιρων Αχαιών και τους μετέβαλαν εις σκλάβους των.
Επρόκειτο δε περί επυλίδων, ινδοευρωπαϊκής – τι άλλο – προέλευσης, οι οποίοι ήρθαν από τον Βορρά. Άγριοι, σχεδόν βάρβαροι, εκπολιτίστηκαν σταδιακά υπό των κατεκτημένων. Στην πραγματικότητα όμως η σχετική με τους Δωριείς ιστορική πραγματικότητα μπορεί να συνοψιστεί σε 10 σημεία :