''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η ήττα του Αυτοκράτορα Ρωμανού Διογένη στο Μάντζικερτ - β΄ μέρος

              Η ήττα του Αυτοκράτορα Ρωμανού Διογένη στο Μάντζικερτ και η αρχή της κατάκτησης της Μικράς Ασίας από τους Σελτζούκους Τούρκους (26 Αυγούστου 1071 μ. Χ.)
γράφει ο Κωνσταντίνος Λινάρδος(αναδημοσίευση από το  http://www.istorikathemata.com/)

Αποστομωτική απάντηση από το Πατριαρχείο της Μόσχας στον Ιερώνυμο για το εμπάργκο: "Από εσάς εξαρτάται η ύπαρξή του"!

Αποστομωτική απάντηση από το Πατριαρχείο της Μόσχας στον Ιερώνυμο για το εμπάργκο: "Από εσάς εξαρτάται η ύπαρξή του"!
Πριν από μερικές μέρες το "Αγιορείτικο βήμα" θέτοντας τον δάκτυλον επί τον τύπον την ήλον έθεσε έναν προβληματισμό για το ποιοι θέλουν όμηρο της Πολιτείας την Εκκλησία της Ελλάδας. Αφορμή ήταν Εντύπωση η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να ζητήσει από τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, κ. Κύριλλο, να μεσολαβήσει προς την ρωσική κυβέρνηση για να αρθεί το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προιόντα
Δυστυχώς η παρέμβαση της Εκκλησίας για αμιγώς πολιτικα ζητήματα απέβη άστοχη και άκαρπη και αυτό αποδεικνύεται και από την αποστομωτική απάντηση του Ρωσικού Πατριαρχείου...

Η Κίνα απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ για κυρώσεις στη Ρωσία.

Το Πεκίνο απέρριψε πρόταση της Ουάσιγκτον, να ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τα γεγονότα της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, ανέφερε ότι η εισαγωγή διάφορων απαγορεύσεων ενάντια στη Μόσχα δεν θα  βοηθήσει στην επίλυση της κατάστασης.

Η Ευρώπη βγάζει το PKK από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μελετά σχετικά με την... κατάργηση της οργάνωσης των Κούρδων αυτονομιστών στην Τουρκία, του γνωστού Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, από τον κατάλογο των χαρακτηρισμένων διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η τουρκική «Αϊντινλίκ γκαζέτε» επικαλείται δημοσίευμα της δανικής εφημερίδας «Berlingske»,  που ανέφερε ότι η ΕΕ συζητά εάν η κουρδική οργάνωση των Κούρδων- PKK πρέπει να αφαιρεθεί από το διεθνή κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο θάνατος είναι απλώς μετάβαση από την μια ζωή στην άλλη.

του Γέροντος Παϊσίου
«Είναι πολύ βαρύ, μετά από όσα έκανε ο Θεός για μας τους ανθρώπους, να πάμε στην κόλαση και να Τον λυπήσουμε. Ο Θεός να φυλάξη, όχι μόνον άνθρωπος αλλά ούτε πουλί να μην πάη στην κόλαση». Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος στην πραγματικότητα δεν πεθαίνει. Ο θάνατος είναι απλώς μετάβαση από την μια ζωή στην άλλη. Είναι ένας αποχωρισμός για ένα μικρό διάστημα, Όπως, όταν πάη κάποιος, ας υποθέσουμε, στο εξωτερικό για έναν χρόνο, οι δικοί του στενοχωριούνται, γιατί θα τον αποχωρισθούν για έναν χρόνο, ή αν λείψη δέκα χρόνια, έχουν στενοχώρια για τον αποχωρισμό των δέκα χρόνων, έτσι πρέπει να βλέπουν και τον αποχωρισμό από τα αγαπημένα τους πρόσωπα με τον θάνατο... 
Αν πεθάνη, ας υποθέσουμε, κάποιος και οι δικοί του είναι ηλικιωμένοι, να πουν: «Μετά από καμμιά δεκαπενταριά χρόνια θα ανταμώσουμε». Αν είναι νεώτεροι, να πουν: «Μετά από πενήντα χρόνια θα ανταμώσουμε». Πονάει φυσικά κανείς για τον θάνατο κάποιου συγγενικού του προσώπου, αλλά χρειάζεται πνευματική αντιμετώπιση.