''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Δημοσίευμα του The Economist για την μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα

Δημοσίευμα του The Economist για την μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Στην μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα αναφέρεται με αναλυτικό άρθρο το γνωστό Βρετανικό περιοδικό The Economist.

Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ: Μπορεί ένα πλοίο να αλλάξει την ιστορία - Βίντεο

Ο "ΑΒΕΡΩΦ" είναι το ενδοξότερο πλοίο της νεώτερης ελληνικής ναυτικής ιστορίας.Κατασκευάσθηκε στα ναυπηγείο Orlando του Λιβόρνο,

Απαγορεύονται οι "καραβολίδες"

Τα "ξερόμυτα" δεν μετράνε, "στα 3 κόρνερ πέναλτι", ο ορισμός του νοητού τέρματος, ο τύπος που είχε την μπάλα και τον είχαμε στα όπα όπα. Το Contra.gr κάνει φλας μπακ στο ποδόσφαιρο που παίζαμε στα παιδικά μας χρόνια. Πάμε να ξεσκονίσουμε μαζί τις αναμνήσεις μας!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Για όσους έχουμε περάσει τα 22-23, το ποδόσφαιρο πλέον έχει ταυτιστεί με το τρίπτυχο πίτσες-μπίρες-Champions League με μερικά "δημιουργικά" διαλείμματα για "Pro" και "Football Manager". Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν πάντοτε έτσι.

Ο Όσιος Παΐσιος ο αγιορείτης για την Εκκλησία και τους κληρικούς

Ο Όσιος Παΐσιος ο αγιορείτης για την  Εκκλησία και τους κληρικούς
του αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη
 Αγαπητοί μου, ας ευχαριστήσουμε τον Θεό που ακόμα και στις μέρες μας, σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή, αναδεικνύει αγίους όπως ο όσιος γέροντας Παΐσιος ο αγιορείτης. Το πρόσωπό του θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε. Είναι όμως δύσκολο εγχείρημα αυτό και τολμηρό θα έλεγα. Γιατί δύσκολο και τολμηρό; Γιατί απλά ο άγιος καταλαβαίνει τον άγιο.