''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Συγχώρεση σημαίνει αγάπη!

Συγχώρεση σημαίνει αγάπη!
1). Όταν εκδικείσαι εξισώνεσαι μέ τόν εχθρό σου, όταν συγχωρείς μοιάζεις μέ τόν Θεό.

800 χρόνια μετά βρέθηκε η Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης στον Βόσπορο.

Σαν μεγάλο θαύμα(!!!), παρουσίασαν οι Τούρκοι την ανακάλυψη οχτακόσια χρόνια μετά, όπως το τονίζουν ιδιαίτερα, της χαμένης ιεράς μονής της Aγίας Σκέπης στον Βόσπορο που την είχε οικοδομήσει ο βυζαντινός αυτοκράτορας, Μανουήλ ο Κομνηνός.

Αρχισε η ανοικοδόμηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν

Αρχισε η ανοικοδόμηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν
Τα θεμέλια του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν που είχε καταστραφεί στις επιθέσεις των δίδυμων πύργων το 2001, μπήκαν.

Ξυλοκόπησαν Έλληνα Ιερέα στην Αλβανία!

Ξυλοκόπησαν Έλληνα Ιερέα στην Αλβανία!
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο 77χρονος Ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπου στην των Αγίων Σαράντα της Βορείου Ηπείρου π. Χρήστος Παππάς, πατέρας του προέδρου του κόμματος «Ομόνοια» -που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία- Λεωνίδα Παππά.

Το πρόβλημα της Τουρκίας είναι ότι ο Ερντογάν είναι πιο ανθεκτικός από εκείνη: Αυτός που θα σπάσει πρώτος δεν θα είναι εκείνος, αλλά η χώρα του.

Το πρόβλημα που έχουν οι πολιτικές διάνοιες δεν είναι οι εχθροί τους, αλλά οι ίδιοι. Δεν πέφτουν εξαιτίας ελιγμών των αντιπάλων τους,
αλλά εξαιτίας δικών τους λαθών. Έχουν κερδίσει τα πάντα, έχουν πηδήξει όλα τα εμπόδια, κι αρχίζουν να βαριούνται. Αυτό που έχουν δεν τους είναι αρκετό. Και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.