''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Από το ελληνικό αλφάβητο προέρχονται οι αριθμοί!

Από το ελληνικό αλφάβητο προέρχονται οι αριθμοί!
Οι 10 «αραβικοί» αριθμοί που χρησιμοποιούμε σήμερα. Στο κέντρο η παλαιότερη γραφή τους και δεξιά τα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου σε διάφορες εκδοχές τους. Είναι φανερό ότι η εξέλιξη των ελληνικών γραμμάτων οδήγησε σταδιακά στους σημερινούς «αραβικούς» αριθμούς...

Ολη η αντιπολίτευση στην Ιταλία υπέρ… εξόδου από το ευρώ!

Στα όρια της παράκρουσης έχει φέρει την Ευρώπη ολόκληρη η γερμανική επιβολή της λιτότητας σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ισχυρή θέληση της μειονότητας των Γκαγκαούζων στην δημοκρατία της Μολδαβίας να ενωθούν  με την ομόδοξη τους Ρωσία,
έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές στην χώρα αυτή προκαλώντας μεγάλη ρωγμή στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απορροφήσει δορυφορικά την Μολδαβία, προκαλώντας άλλο ένα πεδίο έντασης και αντιπαράθεσης με την Ρωσία.

Κρητικοί πετούσαν με τους Τροϊκανούς… τα ψάλανε στην τρόικα εν ώρα πτήσης.… (ΒΙΝΤΕΟ).

Πότε θα κάνει ξαστεριά, για να σκοτώσω Γερμανούς και Έλληνες Προδότες...

Η Ρωσία δημιουργεί αεροδιαστημικό στρατό.

Η Ρωσία δημιούργησε ένα νέο είδος Ενόπλων Δυνάμεων-  τις Δυνάμεις Αεροδιαστημικής, στις οποίες θα συγχωνευθεί  η υπάρχουσα Πολεμική Αεροπορία και τα τμήματά της.

«Όταν ληφθούν όλες  οι απαραίτητες αποφάσεις για την κατάρτιση των Δυνάμεων Αεροδιαστημικής , θα  ενωθούν με την Πολεμική Αεροπορία,  μαζί με την αεράμυνα και  τις δομές Πληροφοριών και Μέσων», όπως σημειώνει το ρωσικό Ίντερφαξ, επικαλούμενο την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Ο μη πιστεύων κατά την παράδοσιν της Εκκλησίας άπιστος έστιν


Ο μη πιστεύων κατά την παράδοσιν της Εκκλησίας άπιστος έστιν
«Ο μη πιστεύων κατά την παράδοσιν της Εκκλησίας άπιστος
έστιν»
(Αποσπάσματα από τον ένθρονιστήριον λόγον του Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτου, 1974)
*****
Εκείνοι που ομιλούν πληθωρικά περί αγάπης νο­θεύουν το περιεχόμενο της για να περιπτυχθούν όλους τους αιρετικούς όλων των αποχρώσεων. Είναι τόσο ψεύ­τικη αυτή η αγάπη όσο και τα ψεύτικα λουλούδια....
*****
*  Η Εκκλησία του Χριστού είναι Καθολική με την έννοιαν, ότι κατέχει όλο το πλήρωμα της αληθείας και της χάριτος διά τον φωτισμόν και την απολύτρωσιν του κό­σμου και επί πλέον είναι Καθολική με την έννοιαν ότι «δυνάμει» τείνει, όχι να κατακτήση, αλλά να αγιάση τον κόσμον. Κεφαλή της Εκκλησίας ο Χριστός και ημείς μέ­λη εκ μέρους συνδεόμενοι διά της κοινής πίστεως «εν τω συνδέσμω της αγάπης».
* Όσο περισσότερο αγιάζομε ο καθένας τον εαυτόν μας, τόσο περισσότερο αγιάζεται το σώμα της Εκκλη­σίας και κατά τον ανθρώπινο χαρακτήρα της, διότι κατά τον θείον της χαρακτήρα είναι τόσον αγία όσον και ο Θε­άνθρωπος Ιησούς. Η Ιστορία της Εκκλησίας είναι ι­στορία αγώνος εξαγιασμού των πιστών της.