''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Σε εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας άνθισαν αποξηραμένα κρίνα

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Για θαύμα μιλούν στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται σε χωριό της περιοχής Λβιβ στη Δυτική Ουκρανία.

Η Κρητικιά «μάνα» των παιδιών της Αφρικής που έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση!

Και όμως υπάρχει ακόμα ανθρωπιά στις μέρες μας… Τρανό παράδειγμα προσφοράς και θυσίας για το συνάνθρωπο η Κρητικιά Ιωάννα Μηλαθιανάκη.
Η Ιωάννα Μηλαθιανάκη είναι εθελόντρια, μέλος της ομάδας «Συμβολή στην εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής». Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, τον περασμένο Ιούλιο και για ένα περίπου μήνα έζησε σε ένα ορεινό απομακρυσμένο χωριό της Μαδαγασκάρης, το Σουαβαναρίβου, σε μια κατασκήνωση για παιδιά της ευρύτερης περιοχής, προσφέροντας τους εθελοντικά, φαγητό, φάρμακα και ιατρική περίθαλψη, αλλά κυρίως χρηστικές γνώσεις και πολλές ώρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού και συναναστροφής.

Ποιοι και γιατί δολοφόνησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας από δύο μέλη της οικογένειας Μαυρομιχάλη, τα οποία πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν θανάσιμα τον κυβερνήτη έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς πήγαινε να παρακολουθήσει την κυριακάτικη θεία λειτουργία.

Σαν σήμερα δολοφονείται ο Ιωάννης Καποδίστριας

Σαν σήμερα δολοφονείται ο Ιωάννης Καποδίστριας
Σαν σήμερα το 1831 δολοφονείται στο Ναύπλιο ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας, ο πολιτικός μάρτυρας της Ρωμηοσύνης... Διαβάστε μια ανάλυση από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό για το πόσο δεμένος με την Ορθοδοξία ήταν ο κατά πολλούς "άγιος της πολιτικής"