''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα: "Η Τουρκία παρασύρεται στον αυταρχισμό λόγω Ερντογάν"

Νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα: "Η Τουρκία παρασύρεται στον αυταρχισμό λόγω Ερντογάν"
Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα (έχει προταθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα αλλά δεν έχει αναλάβει ακόμη καθήκοντα) δήλωσε στο Κογκρέσο, ότι η Τουρκία παρασύρεται προς τον αυταρχισμό υπό τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν έθεσε πιεστικές ερωτήσεις προς τον νέο πρεσβευτή, John Bass για τις επιδόσεις της Τουρκίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Πιστεύετε ότι πολλές από τις αποφάσεις (του Ερντογάν) που έχει πάρει- καταστολή κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, το Youtube, το Twitter και οι περιορισμοί της ελευθερίας στο διαδίκτυο και στην ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης- παρασύρουν τη χώρα προς τον αυταρχισμό;», ήταν το ερώτημα του Μακείν.

Ο Bass δίστασε να απαντήσει και τότε ο Μακέιν πρόσθεσε: «Θα τεθεί η υποψηφιότητά σας σε κίνδυνο εάν δεν απαντήσετε στο ερώτημα». Ο υποψήφιος πρεσβευτής σκέφθηκε για δύο λεπτά και κατόπιν είπε: «Ναι, υπάρχει μια διολίσθηση προς την κατεύθυνση αυτή».

Σε άλλες ερωτήσεις που τέθηκαν, ο Bass, δήλωσε  ότι  θα παροτρύνει την τουρκική κυβέρνηση να ενσωματώσει πληρέστερα την κουρδική κοινότητα καθώς και άλλες μειονοτικές ομάδες και θα επιδιώξει τη λειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία που προτάθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο, εγκρίθηκε από τη Γερουσία. Ο John Bass υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Γεωργία από το 2009 έως το 2012 και μέχρι σήμερα είναι εκτελεστικός γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου