''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Σαν σήμερα: το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας (Video)

Σαν σήμερα: το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας (Video)
1224.... Ιδρύεται το τάγμα των Φραγκισκανών μοναχών από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης.

1919.... Η Συνθήκη του Σεν Ζερμέν, που υπογράφεται από την Αυστρία, καθορίζει την πολεμική αποζημίωση και επιβάλλει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Τσέχων, των Πολωνών, των Ούγγρων και των Γιουγκοσλάβων.

Βαράγγοι: οι μισθοφόροι των Βυζαντινών αυτοκρατόρων – Θωμά Μαστακούρη.

               Με καταγωγή τις Σκανδιναβικές χώρες, κυρίως τη Σουηδία, τη Νορβηγία, και αργότερα την Ισλανδία και την Αγγλία, οι άνδρες της Βαράγγιας Φρουράς, του επίλεκτου σώματος του βυζαντινού αυτοκρατορικού στρατού κατά τον 10ο, τον 11ο και τον 12ο αιώνα, διαδραμάτισαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ανεμοστρόβιλος στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Ανεμοστρόβιλος στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)
Στις 7 Σεπτεμβρίου στο Άγιο Όρος πλησίασε ανεμοστρόβιλος. Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια. Ο ανεμοστρόβιλος πλησίασε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, στη συνέχεια σταμάτησε, περιέτρεχε την ανατολική ακτή του Αγίου Όρους και κατευθύνθηκε προς την Κύπρο.

Αλβανία: Έρευνες της αστυνομίας για Βορειοηπειρώτες.


Γέμισε η Φοινίκη με συνθήματα και αυτοκόλλητα για τα 100 χρόνια της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου - Έρευνες από την αλβανική αστυνομία.

Άγνωστοι γέμισαν τις πρώτες πρωινές ώρες  της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου την κωμόπολη της Φοινίκης στην περιοχή του Δελβίνου με συνθήματα και αυτοκόλλητα με πατριωτικό περιεχόμενο.

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ : Ζωντανός μετά τον θάνατο...

Μανώλης Μελινός: Mπάρμπα-Αντώνη, τι θυμάσαι από τον Άγιο;
Αντώνης Λορέντζος: Τον θυμάμαι πολύ αμυδρά. Όταν κοιμήθηκε, εγώ ήμουν εννιά χρονών. Δούλευα κάτω στην Αίγινα.
Στο μαγαζί του πατέρα της κ. Μουτσάτσου. Αφού πέρασαν δυο-τρία χρόνια από την κοίμησή του- το ’23 θαρρώ- με πήρε η «κυρά» μου, η αφεντικίνα μου δηλαδή , και πήγαμε στο μοναστήρι.«Αντωνάκη», μου λέει η κυρά μου, «πήγαινε να προσκυνήσεις τον τάφο του Δεσπότη».