''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Τουρκία: Κοράνι από το νηπιαγωγείο!

Τουρκία: Κοράνι από το νηπιαγωγείο!
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Προσευχές και παιχνίδια για να βοηθήσουν τα παιδιά στην εκμάθηση του...
Κορανίου περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σπουδών που εστάλη σε νηπιαγωγεία στην πόλη Kadirli (στη νότια Τουρκία) από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της χώρας! Και προφανώς θα έφθασε ή θα φθάσει και σε άλλα Νηπιαγωγεία!

Ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο θαύμα! Πώς το 4χρονο αγοράκι γύρισε ... από τον άλλο κόσμο!

Ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο θαύμα! Πώς το 4χρονο αγοράκι γύρισε ... από τον άλλο κόσμο!
Η ιστορία του μας είχε συγκλονίσει όλους! Ο 4χρονος Μαρσέλ, από την Αλβανία, είχε μεταβεί μαζί με τον πατέρα και τον παππού του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για να δουν τη μητέρα του που μόλις είχε εγχειριστεί και δεχόταν επισκέψεις.

Λιθοβολήθηκαν μέχρι θανάτου δύο γυναίκες στη Συρία

Λιθοβολήθηκαν μέχρι θανάτου δύο γυναίκες στη Συρία
Η αραβική Αν Ναχάρ, αναφέρει ότι την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στην πόλη Saraqib της βορειοδυτικής Συρίας, δύο γυναίκες λιθοβολήθηκαν μέχρι θανάτου από το πλήθος.

«Ο πιο περήφανος λαός στον κόσμο». Έτσι περιγράφει τους Βυζαντινούς Έλληνες ο Καταλανός στρατιώτης και συγγραφέας Ραμόν Μουντανέρ στο περίφημο Χρονικό του.

 Καθημερινή,  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ  
 
Το 1303, οι Καταλανοί ταξίδεψαν από τη Σικελία στην Κωνσταντινούπολη για να βοηθήσουν τον αυτοκράτορα Ανδρόνικο στην αντιμετώπιση της οθωμανικής απειλής.
«Από τη μια είναι ο πιο περήφανος λαός στον κόσμο, καθότι δεν υπάρχει λαός που να του έχουν κάποιο σεβασμό, πέρα από αυτούς τους ίδιους, παρότι δεν αξίζουν τίποτα, κι από την άλλη είναι ο λιγότερο φιλεύσπλαχνος προς τον πλησίον του λαός στον κόσμο όλον».