''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Η ελληνική καταγωγή των αρχαίων Ρωμαίων.

Είχαν οι Ρωμαίοι ελληνική καταγωγή; Δείτε το παρακάτω άρθρο.
1) Οι Αρχαίοι Έλληνες Ρωμαίοι.
Αυτή καθ' αυτή η ύπαρξη των αρχαίων Ελλήνων Ρωμαίων αγνοείται εντελώς από τους ιστορικούς που εξακολουθούν να υποστηρίζουν το Ψέμα του Καρλομάγνου το 794 στο οποίο οφείλεται το ιστορικό δόγμα ότι η ρωμαϊκή γλώσσα ήταν και είναι τα Λατινικά.
Παρόλο που οι πηγές μαρτυρούν ότι η πρώτη γλώσσα των Ρωμαίων ήταν τα Ελληνικά. Αυτή η πλαστογράφηση της ιστορίας από τον Καρλομάγνο το 794 έγινε στα πλαίσια της ανάγκης να αποκοπούν οι δυτικοί υπόδουλοι στους Φραγκο-λατίνους Ρωμαίοι από τους ελεύθερους Ρωμαίους της Ανατολής. 

Σαν σήμερα: οι ναζί στις πύλες του Λένινγκραντ (Video)

Σαν σήμερα: οι ναζί στις πύλες του Λένινγκραντ (Video)
1770 ο Βρετανός εξερευνητής Τζέιμς Κουκ φτάνει στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, ενώ ένα χρόνο αργότερα το 1780 με το πλοίο του Resolution επιστρέφει στη Βρετανία.

1841 οι ΗΠΑ προσαρτούν το Μεξικό.

1864 υπογράφεται από 12 χώρες η Συνθήκη της Γενεύης, η οποία προβλέπει τη δημιουργία του Ερυθρού Σταυρού. Το 1902 ο Θιοντόρ Ρούζβελτ γίνεται ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος, που θα οδηγήσει αυτοκίνητο.

1910 η Ιαπωνία προσαρτεί την Κορέα.

Σεισμός στο Άγιον Όρος

Σεισμός στο Άγιον Όρος
Δύο σεισμοί μεγέθους περίπου 4 ρίχτερ, με πρόχειρους υπολογισμούς, έγιναν σήμερα στην περιοχή του Αγίου Όρους, γύρω στις 7.30 το πρωί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη εξήγηση ή ανακοίνωση από κρατικές υπηρεσίες για τον μεγάλο αριθμό σεισμών, μικρής ευτυχώς έντασης, που ακολούθησαν  τον μεγάλο σεισμό της Λήμνου-Σαμοθράκης, 6,5 ρίχτερ, που έγινε στις 24 Μαΐου.

Ίσαυροι οι σωτήριοι ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΕΣ

 της Αγγελικής Λαΐου, καθηγήτριας και ακαδημαϊκός

Ο Λέων με το γιο του Κωνσταντίνο σε νόμισμα της εποχής

                  Ο Σαρακηνόφρων, ο παράνομος βασιλεύς, ο λεωντόνυμος θηρ, ο αλιτήριος δράκων, ο δυσεβής, ο θεομάχος, ο αντίχριστος, είναι μερικά από τα επίθετα που συνοδεύουν το όνομα του Λέοντα Γ΄ του Ίσαυρου(717-741). Ο γιος του Κων/νος ο Έ (741-775) έχει υποφέρει ακόμα περισσότερο στα χέρια των συγγραφέων της εποχής: είναι το μιαρόν γέννημα, ο άγριος θηρ, ο πρόδρομος του Αντιχρίστου, ο Κοπρώνυμος, ο Καβάλλινος. Όλες οι ιστορικές πηγές της περιόδου προέρχονται από την πλευρά των νικητών, επομένως είναι εχθρικά διακείμενες προς τους Ίσαυρους αυτοκράτορες και τους εικονομάχους βασιλείς του 9ου αιώνα.

H δεύτερη αραβική πολιορκία της Κωνσταντινούπολης (717-718 μ. Χ.)

Η Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρά της κατά τη βυζαντινή εποχή
                  Τον Μάρτιο του 717 ανήλθε στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης ο Λέων ο Γ΄, που θα αποδειχτεί ένας από τους ικανότερους βυζαντινούς αυτοκράτορες. Στην Πόλη όλοι γνώριζαν ότι οι Άραβες ετοίμαζαν νέα ναυτική εκστρατεία και είχαν λάβει από καιρό τα μέτρα τους ενισχύοντας όσο ήταν δυνατόν την άμυνα της. Ήδη από τα χρόνια της πολιτικής κρίσης στο βυζαντινό θρόνο(715-717), ισλαμικά στρατεύματα, εκμεταλλευόμενα την ευκαιρία, είχαν εισβάλει στη Μικρά Ασία. Ο Άραβας στρατηγός Μασλαμά, αδελφός του νέου χαλίφη Σουλεϊμάν, κατέλαβε τις Σάρδεις και την Πέργαμο, διέβη τον Ελλήσποντο στο ύψος της Αβύδου και στις 15 Αυγούστου του 717 απέκλεισε  με τον πολυάριθμο στρατό του τα χερσαία τείχη της Κωνσταντινούπολης. Την 1η Σεπτεμβρίου κατέφτασε στ΄ ανοιχτά της Πόλης ο συριακός στόλος και ένα μέρος του αιγυπτιακού, με 1800 πλοία σύμφωνα με τις πηγές, αποκλείοντάς την και από τη θάλασσα.