''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Θα κάτσεις ήσυχα σε μια γωνιά και θα μιλήσεις στον Χριστό σαν να ήταν κοντά σου και να σε άκουγε»

Απόσπασμα από το βιβλίο: «ΟΙ ΓΚΟΥΡΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ»


Βρισκόμουν στην μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους. Ένα πολύ όμορφο, παραθαλάσσιο μοναστήρι, κάμποσες μέρες φιλοξενούμενος. Ένα απόγευμα έπιασα κουβέντα με κάποιον σεβάσμιο μοναχό. 

Εκλογικεύοντας το παράλογο: Το ανίκητο όπλο του Θεμιστοκλή

 
Αυτή είναι μία αληθινή ιστορία που συνέβη πριν 2500 χρόνια στην Αθήνα. Ήταν τότε που η υπερδύναμη της εποχής, η Περσία, επιχειρούσε μία δεύτερη εισβολή στην Ελλάδα, δέκα χρόνια μετά την καταστροφική ήττα που είχε υποστεί στη διάσημη μάχη του Μαραθώνα. Τώρα, στρατηγός των Ελλήνων ήταν ένας ευφυέστατος άνθρωπος, ο Θεμιστοκλής, ο οποίος μας άφησε ένα εξαιρετικό παράδειγμα διαχείρισης του πλήθους, που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο στις περιπτώσεις που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε το παράλογο σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές.

ΣΟΚ! Δικαστική έρευνα κατά του Πατριαρχείου ξεκινάει η Άγκυρα για «συνεργασία» με την CIA στο πραξικόπημα

Δικαστική έρευνα κατά του πατριαρχείου ξεκινάει η Άγκυρα για υποτιθέμενη «συνεργασία» με την CIA και το τάγμα Γκιουλέν στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Β. Κορέα: Ο Κιμ έκανε τη μεγαλύτερη πυρηνική του δοκιμή. Σεισμός 5,3 Ρίχτερ, παγκόσμια ανησυχία

Τρόμος στην Δύση !

Η Αίγυπτος δημιουργεί δάση στην έρημο με λύματα από το αποχετευτικό δίκτυο!

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η απώλεια των δασών γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη διαδικασία και κάθε χρόνο χάνουμε 12 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, που οφείλεται στη συνεχή υλοτόμηση ή την ξηρασία.