''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Άγνωστες μαρτυρίες για τις εμφανίσεις της Παναγίας στα βουνά της Πίνδου στον πόλεμο του 1940.

του πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου
Εμφανίσεις και θαύματα της Παναγίας σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές του ελλαδικού χώρου...
κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά στην πρώτη γραμμή του πολέμου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα και την Πίνδο, η Παναγία ήταν η προστάτιδα και οδηγός των στρατιωτών. Οι στρατιώτες την έβλεπαν με τα μάτια της πίστης τους να τους εμψυχώνει και να τους «σκεπάζει», καθώς πολεμούσαν στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας.

Σαν σήμερα: η Ελλάδα αγοράζει το ΑΒΕΡΩΦ έναντι 24.000.000 δρχ. (Video)

Σαν σήμερα: η Ελλάδα αγοράζει το ΑΒΕΡΩΦ έναντι 24.000.000 δρχ.
1648.... Υπογράφεται στο Μίνστερ η Συνθήκη της Βεστφαλίας, μεταξύ της Γαλλίας και της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με την οποία τερματίζεται ο Τριακονταετής Πόλεμος, επιφέροντας αλλαγές στην ισορροπία των δυνάμεων της Ευρώπης. Με τη συνθήκη αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία και η ουδετερότητα της Ελβετίας.

Πιστεύω σε μια Σημαία Ελληνική

Πιστεύω σε μια Σημαία Ελληνική
«Κι ο σταυρός που λαμπυρίζει στην ψηλή σου κορυφή. είν” ο φάρος που φωτίζει μιαν ελπίδα μας κρυφή». Ιωάννης Πολέμης
Πλησιάζουν οι μέρες που το Έθνος μας θα γιορτάσει τη μεγάλη επέτειο της ημέρας εκείνης που, πριν από εβδομήντα τέσσερα χρόνια, η Μεγάλη Ελλάς πήρε στα χέρια της την παγκόσμια ιστορία και την ανέβασε στο πιο ψηλό αέτωμα της πορείας του ανθρωπίνου πνεύματος.

Χρεωστείς χριστιανέ να αγαπάς την Πατρίδα

Χρεωστείς χριστιανέ να αγαπάς την Πατρίδα
Του Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων (1780-1857)
Λέγω πρώτον, ότι χρεωστείς χριστιανέ, καθό χριστιανός να αγαπάς και να ευεργέτης την Πατρίδα. Σε προστάζει ο θείος νόμος «αγαπήσεις τον πλησίον ως σεαυτόν».

Ανησυχούν οι Τούρκοι για την «εμπλοκή» της Ρωσίας στην ΑΟΖ

Αναγκαίο βήμα χαρακτήρισε την έρευνα της Τουρκίας στα ανοιχτά της...
`νοτίου Κύπρου` με την συνοδεία πολεμικών πλοίων ο Βολκάν Σεβκέτ Εντιγκέρ, Πρόεδρος του τμήματος Σχολής Μηχανικών Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Καντίρ Χας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ουκρανία πουλάει ακόμη και τους φοίνικες από τους κήπους της!

Απελπιστική η οικονομική κατάσταση

Οι Βοτανικοί Κήποι στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, πωλούν τα τροπικά φυτά τους σε χαμηλές τιμές ενόψει της αναμενόμενης ενεργειακής κρίσης φέτος το χειμώνα.
Οι Βοτανικοί Κήποι Hryshko ανακοίνωσαν......

Ιερωσύνη και Εκκλησία

Ιερωσύνη και Εκκλησία
Σε ένα προηγούμενο κείμενό μου έγραφα ότι ο Πάπας και οι Παπικοί δεν έχουν ιερωσύνη, γιατί με την αιρετική διδασκαλία του Filioque και τόσες άλλες αιρέσεις που δημιούργησαν, αποκόπηκαν από την Εκκλησία του Χριστού και επομένως απεκόπη η αποστολική διαδοχή και παράδοση. Αυτό εξένισε μερικούς που ισχυρίζονται ότι ο Πάπας έχει ιερωσύνη.

«Ποιον θα σκότωνες πρώτα; Τη μαμά ή τον μπαμπά;»

Θέμα έκθεσης σε ιταλικό σχολείο

«Ποιον θα σκότωνες πρώτα, τη μαμά ή τον μπαμπά;», ήταν το θέμα της έκθεσης που κλήθηκαν να γράψουν τα παιδιά τάξης Δημοτικού στην περιοχή...
... Σκαρμάνιο του Τορίνο στην Ιταλία.