''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Λόγος στην Κοίμηση της Θεοτόκου

Λόγος στην Κοίμηση της Θεοτόκου


του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά
«…Αν ο θάνατος των οσίων είναι τίμιος και η μνήμη δικαίου συνοδεύεται από εγκώμια, πόσο μάλλον τη μνήμη της αγίας των αγίων, δια της οποίας επέρχεται όλη η αγιότης στους αγίους, δηλαδή τη μνήμη της αειπάρθενης και Θεομήτορος, πρέπει να την επιτελούμε με τις μεγαλύτερες ευφημίες. 

Ο Ιωάννης Η' ο Παλαιολόγος στη...Σύνοδο Κορυφής στην Ευρώπη

Ο Ιωάννης Η' ο Παλαιολόγος στη...Σύνοδο Κορυφής στην Ευρώπη
Του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου
Στα 1438 ο αυτοκράτωρ Ιωάννης Η΄ ο Παλαιολόγος, έσυρε τον πατριάρχη Ιωσήφ με επισκόπους από την ΚΠολη στην Ευρώπη, ώστε να υπογράψουμε ένωση-υποταγή της Ορθοδόξου Ανατολής στην Παπική Δύση, προκειμένου να πάρουμε οικονομική και κάθε άλλη βοήθεια, για να σωθεί η Βασιλεύουσα από την οθωμανική λαίλαπα που πλησίαζε.

Ισλαμικό φυλλάδιο στο μετρό της Αθήνας! (ΦΩΤΟ)

Ισλαμικό φυλλάδιο στο μετρό της Αθήνας! (ΦΩΤΟ)
Ένα παράξενο, αν μη τι άλλο, φυλλάδιο μοιραζόταν χθες (12/8/2015) το πρωί από Πακιστανούς στο μετρό του Συντάγματος. Είναι το ίδιο φυλλάδιο που μοιράστηκε και το 2012 και για την έκδοση υπεύθυνη είναι η «Αχμαντίγια Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδας».

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ - Ο Ερντογάν λίγο έλειψε να βομβαρδίσει Αμερικανούς κομάντος!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Fox News ότι οι Τούρκοι βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων του PKK... στο βόρειο Ιράκ που βρίσκονταν στην κυριολεξία «μια ανάσα» από αμερικανικές δυνάμεις στην ίδια περιοχή που εκπαιδεύουν Κούρδους Πεσμεργκά.

Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της… Φόβοι για κατρακύλα και την παγκόσμια οικονομία.

Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της την Τρίτη μετά από μια σειρά από αρνητικά οικονομικά στοιχεία,
μια κίνηση που σύμφωνα με την ίδια έχει να κάνει με τη μεταρρύθμιση της ελεύθερης αγοράς, αλλά που ορισμένοι υποψιάζονται θα μπορούσε να σημάνει την απαρχή μιας πιο μακροπρόθεσμης κατρακύλας στην συναλλαγματική ισοτιμία.