''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

28 Ιουλίου 1920: Η Συνθήκη των Σεβρών - Ο θρίαμβος και η τραγωδία της Μ.Ασίας

28 Ιουλίου 1920: Η Συνθήκη των Σεβρών - Ο θρίαμβος και η τραγωδία της Μ.Ασίας
Στις 28 Ιουλίου του 1920 τερματίζεται και τυπικά για την Ελλάδα και την Τουρκία ο Πόλεμος. Σε μια αίθουσα του δημαρχείου των Σεβρών, κοντά στο Παρίσι, υπογράφεται η τελική συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη σουλτανική κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης και τους συμμάχους της Αντάντ.
Είναι η γνωστή συνθήκη των Σεβρών που έκανε το όραμα της “Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών” να μοιάζει εφικτό. Τελικά αποδείχτηκε εφιάλτης που ακόμη και σήμερα μας στοιχειώνει.

Μόσχα: «Πλαστές οι δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν βομβαρδισμό της Ουκρανίας από τη Ρωσία»

Μόσχα: «Πλαστές οι δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν βομβαρδισμό της Ουκρανίας από τη Ρωσία»
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση όπου δηλώνεται κατηγορηματικά ότι είναι πλαστές οι δορυφορικές εικόνες, που, υποτίθεται, καταδεικνύουν βομβαρδισμό της Ουκρανίας από την πλευρά της ρωσικής επικράτειας και δημοσιεύθηκαν από τον Αμερικανό πρέσβη στο Κίεβο.

"Σκόπια 2014": Το νέο προκλητικό σχέδιο καπήλευσης της ιστορίας μας περιλαμβάνει και...."Βασιλικές Μακεδονικές γαλέρες"

"Σκόπια 2014": Το νέο προκλητικό σχέδιο καπήλευσης της ιστορίας μας περιλαμβάνει και...."Βασιλικές Μακεδονικές γαλέρες"
Ο Μέγας Αλέξανδρος, αρχαιοελληνικές φιγούρες, άλογα που καλπάζουν, λιοντάρια που βρυχώνται, μια πειρατική γαλέρα, θεόρατα κτίρια που φτιάχνονται αυτή τη στιγμή και δεκάδες αγάλματα, συνθέτουν το προκλητικό σχέδιο των Σκοπίων για καπήλευση των συμβόλων και ιστορικών παρακαταθηκών της Ελλάδας.

Γιατί σε μένα, Θεέ μου;

 
Ερώτημα τόσο συχνό, τόσο βαθύ, τόσο δυνατό στην εκφορά του, τόσο δύσκολο στην απάντησή του. Ερώτημα τόσο αληθινό, τόσο ανθρώπινο, τόσο απαιτητικό, που όμως από τη φύση του...
δεν αντέχει στο λόγο, δεν εκφράζεται με το στόμα, δεν μπαίνει σε λέξεις, δεν δημοσιοποιείται σε ακροατήριο, πολύ δε περισσότερο, δεν επιδέχεται μονοσήμαντες απαντήσεις από κάποιους που δήθεν γνωρίζουν προς κάποιους άλλους που σίγουρα πονούν. […]

41 OYKΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ KΑΙ 2 ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΑΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

9RIAN_00305865_HR
Πορφύρης Δ. Σταφυλά Π.

          Φυλλοροεί ο ουκρανικός στρατός.
Ο ένας μετά τον άλλο οι στρατιώτες του όχι μόνο αλλάζουν στρατόπεδο   αλλά καταφεύγουν και σε ρωσικό έδαφος για να μην βάψουν τα χέρια τους με αδερφικό αίμα.41 Ουκρανοί στρατιώτες αυτομόλησαν στη Ρωσία αφού εγκατέλειψαν τις μονάδες τους αρνούμενοι να στρέψουν τα όπλα ενάντια στο λαό τους.Ζήτησαν από τις δυνάμεις των ρωσόφωνων να τους εξουσιοδοτήσουν να διέλθουν στο ρωσικό έδαφος.Την είδηση μετέφερε στο RIA Novosti το Σάββατο ο Vladimir Malaïev εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Ασφάλειας (FSB) στο συνοριακό έλεγχο.

Εγώ και η Πατρίδα.


Tου Διονύση Χαριτόπουλου

Τι είναι η Πατρίδα;
 
Η Πατρίδα είναι σαν ένα μεγάλο δέντρο που απαρτίζεται από:

- Την Εθνικήν Ιστορία μας
- Την Εθνική Γλώσσα μας
- Τους τάφους και τη μνήμη των Προγόνων μας
- Το Εδαφος που πατούμε εμείς και τα παιδιά μας
- Την Θάλασσα που κολυμπάμε εμείς και τα παιδιά μας
- Τον Αέρα που αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας
- Το Σπίτι που γεννηθήκαμε

Η αξία του ομαδικού αθλητισμού και του fair-play σύμφωνα με τον Νίκο Καζαντζάκη

Νίκος Καζαντζάκης
(σημ Φιλίστωρος: Ο Νίκος Καζαντζάκης επισκέφθηκε την Αγγλία το 1939 στις παραμονές του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Στις ταξιδιωτικές του εντυπώσεις αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του στο πανεπιστήμιο του Ήτον. Παραθέτω μια περικοπή σχετική με τον ομαδικό αθλητισμό και το fair-play που πάντα μου άρεσε και πιστεύω πως είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Στο απόσπασμα έχει διατηρηθεί η πρωτότυπη ορθογραφία) 


Τα σπόρτ και οι κλασσικές σπουδές είναι στο Ητον οι δύο παράλληλοι αδελφωμένοι δρόμοι της αγωγής. Όχι όμως τα αθλήματα τα ατομικά -ακόντιο, πήδημα, δίσκος - αλλά τα ομαδικά: λεμβοδρομίες, κρίκετ, τένις και ποδόσφαιρο.
Τα ομαδικά παιχνίδια υπηρετούν ένα μεγάλο ηθικό σκοπό: σε συνηθίζουν να υποτάξεις την ατομικότητα σου σε μια γενική ενέργεια. Να μην νιώθης ότι είσαι άτομο ανεξάρτητο, παρά μέλος μιας ομάδας. Να υπερασπίζεσαι όχι μονάχα την ατομική σου τιμή παρά ολόκληρη την τιμή της ομάδας όπου ανήκεις: σχολή, πανεπιστήμιο, πόλη, Έθνος. Έτσι, από σκαλοπάτι σε σκαλοπάτι, το παιχνίδι μπορεί να σε ανεβάσει στις πιο αψηλές, αφιλόκερδες κορυφές ενέργειας.

Η οπτική των αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων για τον Θάνατο

Ο θάνατος δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ο διαχωρισμός δύο πραγμάτων, του ενός απ' το άλλο, δηλαδή της ψυχής απ' το σώμα.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ (Γοργίας, 524Β)

'' Ο θάνατος τυγχάνει ων, ως εμοί δοκεί, ουδέν άλλο ή δυοίν πραγμάτοιν διάλυσις,
της ψυχής και του σώματος απ' αλλήλου. ''



`Οταν επέρχεται ο θάνατος στον άνθρωπο, το μεν θνητό μέρος αυτού, καθώς φαίνεται, πεθαίνει, το δε αθάνατο, η ψυχή, σηκώνεται και φεύγει σώο και άφθαρτο.

Το filioque είναι τριαδολογική κακοδοξία; Δηλαδή, συνιστά αίρεση;

Αναντιρρήτως ναι, και μάλιστα μεγάλη, γιατί φθείρει την περί Αγίας Τριάδος διδασκαλία.

Κατά την ορθόδοξη πίστη το Άγιον Πνεύμα εκπορεύεται εκ μόνου του Πατρός, που είναι η πηγή της θεότητας των δύο άλλων προσώπων του τριαδικού Θεού, και πέμπεται στον κόσμο διά του Υιού προς τελείωση του έργου της απολυτρώσεως.

Νηστεύει αυτός που τρώει δυο πιάτα ανάλαδη φασολάδα ή αυτός που τρώει ένα αυγό σφικτό;

Νηστεύει αυτός που τρώει δυο πιάτα ανάλαδη φασολάδα ή αυτός που τρώει ένα αυγό σφικτό;

- Ποιος νηστεύει καλύτερα, πάτερ, σε περίοδο νηστείας, αυτός που τρώει δυο πιάτα ανάλαδη φασουλάδα, χαλβά κ.λπ., ή αυτός που τρώει ένα αυγό σφικτό;
Χωρίς περιστροφές ο Γέροντας απάντησε:

Μπουτάρης: Oι Τούρκοι είναι αδέρφια μας, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι συνεταίροι μας

Μπουτάρης: Oι Τούρκοι είναι αδέρφια μας, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι συνεταίροι μας
Νέο γύρο αντιπαράθεσης αναμένεται να προκαλέσουν οι χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

Δορυφορικές φωτογραφίες από ΗΠΑ δείχνουν ισοπέδωση ουκρανικών θέσεων από το ρωσικό πυροβολικό!

Δορυφορικές φωτογραφίες από ΗΠΑ δείχνουν ισοπέδωση ουκρανικών θέσεων από το ρωσικό πυροβολικό!
Στοιχεία ότι οι ρωσόφωνοι κατέρριψαν το Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών δεν προσκόμισαν και προφανώς δεν έχουν οι ΗΠΑ, αλλά έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες που κατά την άποψη της Ουάσιγκτον αποδεικνύουν ότι το ρωσικό πυροβολικό απάντησε στις βολές του ουκρανικού και "ισοπέδωσε" μερικές ουκρανικές μονάδες πυροβολικού που κτυπούσαν το ρωσικό έδαφος.

Ο Snowden διδάσκει τεχνικές αντικατασκοπίας.

Ο Edward Snowden,ο άνθρωπος  που αποκάλυψε μυστικές πληροφορίες για τα συστήματα παρακολούθησης των κυβερνήσεων, επιστρέφει συνεχίζοντας τον προσωπικό του αγώνα.

Αυτή τη φορά κάλεσε τους συμμετέχοντες μίας διάσκεψης της Νέας Υόρκης σχετική με την πειρατεία, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των τεχνικών προκειμένου να ματαιώσει τα προγράμματα παρακολούθησης της κυβέρνησης.

Οι περιγραφές που αναφέρονται στη Γένεση είναι συμβολικές ή ισχύουν στην πραγματικότητα;

Γενικά γιά τή διήγηση τῆς δημιουργίας, ὅπως καταγράφεται στό πρῶτο βιβλίο τῆς Π. Διαθήκης, στή Γένεση, πρέπει νά διευκρινίσουμε τά ἑξῆς: 
1. Τό βιβλίο αὐτό εἶναι, σύμφωνα μέ τή διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας μας, θεόπνευστο, δηλαδή γραμμένο κατ’ ἀποκάλυψη καί μέ τό φωτισμό τοῦ ἁγ. Πνεύματος. Χωρίς νά μποῦμε σέ ἐπιπλέον λεπτομέρειες γιά τό θέμα τῆς θεοπνευστίας, ἀρκεῖ νά ποῦμε ὅτι θεοπνευστία/ἀποκάλυψη καί ψέμα εἶναι διαμετρικά ἀντίθετα. 

Ο ''αρχηγός'' της Ελλάδας πρέπει να είναι Άγιος (Γέροντας Παίσιος).

Μια φορά συζητούσαμε με ένα φίλο για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν και μου είπε: