''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΒLOOMBERG:Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Το πρακτορείο Bloomberg δημοσίευσε την δική του πεσιμιστική εκδοχή για τις διαμάχες το 2015.
Στις ευαίσθητες ζώνες το αμερικάνικο ειδησεογραφικό εντάσει τις χώρες της Βαλτικής την Μέση Ανατολή και κυρίως Συρία,Ιράν και Ισραήλ.Η Αφρική παραμένει ομοίως μιας ευαίσθητη περιοχή με επίκεντρο τη διαμάχη στηΝιγηρία εξ αιτίας της μείωσης τιμής του πετρελαίου και της ανόδου του ριζοσπαστισμού. Αυτή η αναφορά για τους κινδύνους αποσταθεροποίησης του κόσμου τιτλοφορείται ειρωνικά «Παγκόσμιος οδηγός πεσιμισμού 2015 » (A Pessimist’s Guide to the World in 2015).

ΠΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Φωτο1
Ο μεγαλύτερος εχθρός των Τούρκων είναι πρώτος ο Ρώσος και δεύτερος ο Έλληνας!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Επειδή τα τελευταία χρόνια έχει εξαπολυθεί μια κατευθυνόμενη προπαγάνδα από πολλά ελληνόφωνα ΜΜΕ, αλλά και από διάφορους δημοσίους παράγοντες που υποκρίνονται τον αόμματο και τον κουφό στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, ότι στην γειτονική και σύμμαχο μας Τουρκία όλα είναι «ωραία» και «καλά», καλό θα είναι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα που κανείς δεν θα τα προβάλλει στην χώρα μας. Χωρίς να θέλουμε να σπείρουμε μίση, ο σκοπός αυτής της παρουσίας είναι αφ’ ενός η ενημέρωση σε κάποια ζητήματα για τα οποία κανείς δεν ενημερώνει και αφ’ ετέρου να καταδείξουμε την μεγάλη υποκρισία που υποκρύβεται στα τουρκικά σήριαλ που κατέκλεισαν για μια περίοδο τα ελληνικά κανάλια και γιατί επιλέγονταν αυτά και όχι   τα άλλα, που κάνουν θραύση στην ίδια την Τουρκία.

Γκορμπατσόφ: Ο Πούτιν έσωσε τη Ρωσία από τη διάλυση.

Η μεγαλύτερη  αξία του Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι που έσωσε τη χώρα από τη διάλυση, πιστεύει ο πρώην σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Ἡ ἰδιοτέλεια, ἡ σκοπιμότητα καί οἱ προσωπικές φιλοδοξίες γκρεμίζουν στά μάτια τοῦ Θεοῦ οἱανδήποτε ἔργο φιλανθρωπίας.

Γράφει ὁ Διονύσης Μακρῆς
 
Οἱ ἐπισκέψεις σέ νοσοκομεῖα καί φυλακές, ἡ ἀνακούφιση τῶν ἀναξιοπαθούντων μέ χρηματικές ἐνισχύσεις, ἡ διανομή τροφίμων καί μία σειρά ἄλλων κοινωνικῶν πρωτοβουλιῶν πού ἀναλαμβάνουν αὐτές τίς ἡμέρες Ἱερές Μητροπόλεις καί Ἱεροί Ναοί δείχνουν τή δυναμική πού ἔχει καί πρέπει νά ἔχει πρός τό Χριστεπώνυμο ποίμνιο ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία. Μία δυναμική πού ἐπιβάλλεται κατά τρόπο τινά νά ἔχει διάρκεια καί νά καταστεῖ καθημερινότητα. Ὁ ἱερέας καί δή ὁ Ἐπίσκοπος ὅταν λειτουργεῖ ἀνιδιοτελῶς καθ’ αὐτό τόν τρόπο στήν καθημερινότητά του συμβάλει οὐσιαστικά στό νά ἀναδειχθεῖ ἡ διδασκαλία τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ μέσα στήν κοινωνία. Κι αὐτό γιατί οὐσιαστικά θέτει στήν πράξη τήν προσφορά πρός τόν πλησίον καί τήν ἀπαραίτητη εὐλογία πού συνοδεύει αὐτήν καί πού πρέπει νά προηγεῖται κάθε ἐκκλησιαστικῆς πρωτοβουλίας. 

Ο Φυλετικός Χάρτης της Αρχαίας Ελλάδας.

 
ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον Όμηρο, κατοικούσαν οι καλούμενοι Πελασγοί, απ΄όπου κατάγονταν τα 4 ελληνικά φύλα...

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Απλά μαθήματα πολιτικής επιστήμης του Νίκου Τοπούζη.

 
του Νίκου Τοπούζη
Συγγραφέας – Ιστορικός

Το μεγαλύτερο ψέμα που έχει πει η ελληνόφωνη πολιτική ελίτ του τόπου στον λαό είναι αναμφίβολα πως το πολίτευμα του νεοελληνικού Κράτους είναι Δημοκρατικό. 
Δημοκρατία σημαίνει πως ο Λαός παίρνει τις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της πατρίδος ο ίδιος.