''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Άγιος Νεκτάριος:»Προσέχετε μήπως ο Παράδεισος που υπάρχει μέσα σας μετατραπεί σε κόλαση»

Άγιος Νεκτάριος-»Προσέχετε μήπως ο Παράδεισος που υπάρχει μέσα σας μετατραπεί σε κόλαση»
Οι πειρασμοί παραχωρούνται για να φανερωθούν τα κρυμμένα πάθη, να καταπολεμηθούν κι έτσι να θεραπευθεί η ψυχή. Είναι και αυτοί δείγμα του θείου ελέους.

Γενοκτονία Ποντίων: Η δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του 20ου αώνα - ΒΙΝΤΕΟ

Image

Η γενοκτονία των Ποντίων ( 1916 - 1923 ) με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.

Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923. Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Γιατί η ήττα του 1922, η "νέα τάξη πραγμάτων" που επικράτησε τότε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά.

Ο περιορισμός των πνευματικών νεοελληνικών οριζόντων είχε άμεση αντανάκλαση στη ελλειματική ιστορική μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων.

Εξι τροφές που απαγορεύεται να φάτε μετά την ημερομηνία λήξης

Εξι τροφές που απαγορεύεται να φάτε μετά την ημερομηνία λήξης
Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν, ότι μόνο και μόνο επειδή κάτι στο ψυγείο σας έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το πετάξετε επιτόπου στα σκουπίδια.
Η βιομηχανία τροφίμων έχει κάνει αρκετές έρευνες για να προσδιορίσει ακριβώς ποιες τροφές παράγουν επικίνδυνα βακτήρια και πότε.

Οι στίχοι του νέου ύμνου της Τουρκίας: «Θα διαδώσουμε παντού το όνομα του Αλλάχ - θα γίνουμε υπερδύναμη - Η νέα Τουρκία είναι το δικό μας κόκκινο μήλο»

Ο «νέος ύμνος» της Τουρκίας παρουσιάστηκε στον πρόεδρο της χώρας Ρ.Τ. Ερντογάν από την οθωμανική στρατιωτική μπάντα. Η παρουσίαση έγινε κατά τη διάρκεια εγκαινίων του νέου τουρκικού «στρατηγικού ερευνητικού κέντρου» στο προάστιο Gölbaşı της Άγκυρας και συνθέτης και στιχουργός του ύμνου είναι ο πρώην πολιτικός Hasan Celal Güzel.
Τι το περίεργο θα μπορούσε να πει κανείς μέχρι εδώ.