''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ελ. Βενιζέλος:Αν είχα είκοσι παλλικάρια σαν εσένα... - Στην μνήμη του Πατρός Ελευθερίου Νουφράκη.

http://agonigrammi.files.wordpress.com/2010/02/1-cebdcebfcf85cf86cf81ceaccebaceb7-ceb5cebecf8ecf86.jpg?w=300

Ο θρυλικός πρώην Παΐσιος, που λειτούργησε μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Ελευθέριος Βενιζέλος: "Αν είχα είκοσι παλλικάρια σαν εσένα,
η Ελλάδα θα ήτανε αλλιώς…"

Εξώφυλλο γνωστού περιοδικού των Αθηνών (φ. 509, Ιανουάριος 1914) που δείχνει τον παπά-Νουφράκη από τις Αλώνες του Ρεθύμνου (δεξιά). Ο σύντροφός του στη φωτογραφία είναι ο Κρητικός ιερομόναχος Αγάπιος Καρτσωνάκης. Το εξώφυλλο δείχνει πως ο κληρικός από τις Αλώνες ήταν γνωστός στο πανελλήνιο πολύ πριν από το παράτολμο εγχείρημά του στην Αγία Σοφία

Ο τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος είναι ήδη εδώ και θεραπεύει την οικονομική κρίση.

Με την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει διεθνώς τα τελευταία χρόνια, κοιτάζει κανείς την κατάσταση του πλανήτη και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται, και λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα που δίνει η Ιστορία, δεν μπορεί παρά να περιμένει μία και μόνο εξέλιξη. Τον τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο.

Επέτειος 69 χρόνων από την πυρηνική βόμβα του Ναγκασάκι

Επέτειος 69 χρόνων από την πυρηνική βόμβα του Ναγκασάκι
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα Σάββατο στο Ναγκασάκι για να τιμήσουν την 69η επέτειο από την ρίψη της ατομικής βόμβας που, τρεις ημέρες μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα, μετέτρεψε την ιαπωνική πόλη σε φλεγόμενη σφαίρα σκοτώνοντας 70.000 ανθρώπους.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε κοντά στον τόπο όπου αμερικανικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος έριξε την ατομική βόμβα με το παρατσούκλι «Fat Man» στις 11.02 τοπική ώρα στις 9 Αυγούστου 1945.
Έξι ημέρες μετά, η Ιαπωνία παραδόθηκε, βάζοντας έτσι τέλος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Usb: Έρευνα Γερμανών θέτει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια

Usb: Έρευνα Γερμανών θέτει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια
Νέα μελέτη Γερμανών ερευνητών θέτει πολύ σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών αποθήκευσης αρχείων και οπτικοακουστικού υλικού USB, σύμφωνα με το BBC.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από τους Κάρστεν Νολ και Τζέικομπ Λελ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μια συσκευή USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ηλεκτρονικούς εγκληματίες για να «μολύνει» με κακόβουλο λογισμικό υπολογιστές και λοιπές «έξυπνες» συσκευές, χωρίς ο χρήστης να αντιληφθεί το παραμικρό.

Μυστήριο η εξαφάνιση των φιδιών της Παναγίας-Ποιο μήνυμα φοβούνται ότι στέλνει η Παναγία η Φιδούσα στην Κεφαλονιά


Μυστήριο η εξαφάνιση των φιδιών της Παναγίας-Ποιο μήνυμα φοβούνται ότι στέλνει η Παναγία η Φιδούσα στην Κεφαλονιά
Κάθε χρόνο, στις 5-6 Αυγούστου βγαίνουν από τις φωλιές τους τα ακίνδυνα φιδάκια στο μοναστήρι της Παναγίας Φιδούσας στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, που κρύβονται πάλι μετά το Δεκαπενταύγουστο - Κανείς δεν τα έχει δει φέτος, παρά την επίμονη αναζήτηση.

Περί δαιμόνων και πονηρών πνευμάτων.

Λόγοι και ομιλίες του Αγίου Λουκά

Περί της πάλης με τα πονηρά πνεύματα εις τους ουρανούς.

Η ζωή όλων των μακάριων εκείνων ανθρώπων, οι οποίοι με όλη την καρδιά τους αγάπησαν τον Κύριο Ιησού Χριστό και σταθερά ακολουθούν την τε θλιμμένη οδό, δια της στενής πύλης, όπως τους έδειξε Εκείνος, είναι γεμάτη αγώνα, πολύ δύσκολο αγώνα.

Ποιοί είναι οι Γιαζίντι Κούρδοι που λατρεύουν τον Σαϊτάν άγγελο παγώνι.

Ανάμεσα στα πολλά θύματα της προέλασης του Ισλαμικού Κράτους είναι και μια ομάδα 50.000 Γιαζίντι που έχουν παγιδευτεί στα βουνά του βορειοδυτικού Ιράκ χωρίς νερό και τρόφιμα.

Για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι Γιαζίντι είναι «σατανιστές».
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια μυστικοπαθή μειονότητα της οποίας η προέλευση αποτελεί ακόμη αντικείμενο έρευνας. Η θρησκεία τους περιλαμβάνει στοιχεία από πολλές θρησκείες, ακόμη και του ζωροαστρισμού.

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙΟΥ -- 7 Νοεμβρίου 1185

                Στα τέλη του 12ου αιώνα η Βυζαντινή αυτοκρατορία δέχτηκε ένα από τα πιο ισχυρά πλήγματα. Οι Νορμανδοί της Σικελίας οργάνωσαν μια επίθεση εναντίον της με απώτερο στόχο την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και την άνοδο στο θρόνο του βασιλιά τους Γουλιέλμου του Β΄. Ήταν η πρώτη φορά που το Βυζάντιο δεχότανοργανωμένη επίθεση απο τη Δύση.

Πῶς ἕνας πανταχοῦ παρών καί τά πάντα πληρῶν καί παντοδύναμος Θεός εἶναι ἀνίκανος νά πάψει τό κακό;

 
(ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ)
 

Μιά ἐρώτηση γεμάτη εἰρωνεία ἤ εἰλικρίνεια.
Κάνοντας καλό λογισμό καί θεωρώντας πώς κρύβει ἀληθινή ἀγωνία γιά ἀπάντηση, ταπεινά καταθέτουμε τά ἑξῆς:

ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ

Ο Άθωνας,οι Ιερές Μονές και οι Όσιοί τους, στο Κυριακό της Ιεράς Σκήτης του
Τιμίου Προδρόμου της Μεγίστης Λαύρας, 1866.

Όταν ο Λεωνίδας είπε: «Μολών Λαβέ!»

 Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία.

Κυρίως όμως από ηθική άποψη είναι λαμπρό παράδειγμα αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και υπακοής στην πατρίδα. Η μάχη έδειξε τα πλεονεκτήματα της στρατιωτικής εκπαίδευσης των Σπαρτιατών, του καλύτερου εξοπλισμού και της έξυπνης χρήσης της διαμόρφωσης του εδάφους.

Οι Αλβανοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί των Σκοπίων.

" 300 χιλιάδες Αλβανοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν στο νοτιοσλαβικό κράτος"

 
Μία από τις πιο σημαντικές διενέξεις στην Σλαβο-Αλβανική σύγκρουση του 2001... υπήρξε η διαμάχη για την παρουσία της κοινότητας των 300 χιλιάδων Ορθόδοξων Αλβανών στο νοτιοσλαβικό κράτος, τους οποίους αρνείται η κυβέρνηση των Σκοπίων να αναγνωρίσει ως Αλβανούς, προωθώντας βίαιους μοχλούς απορρόφησης με το σλαβικό Ορθόδοξο στοιχείο.

Συγκλονιστική επιστολή Τούρκου «αποστάτη» ο οποίος αναφερόμενος στο ισλάμ, λέει:

Καταστρέψτε μας, για να σωθεί η ανθρωπότητα!
Του Serkan Engin
Είμαι ένας άθεος συγγραφέας και ποιητής, έζησα για 23 χρόνια από τη γέννησή μου ως Σουνίτης και σήμερα εξακολουθώ να ζω σε μια μουσουλμανική χώρα, την Τουρκία.
Οι γονείς μου και όλοι οι συγγενείς μου είναι ακόμα Μουσουλμάνοι. Επομένως, η κριτική μου για το Ισλάμ προέρχεται από ιδία γνώση.

Όταν γνωρίσεις το θέλημα του Θεού, κάνεις υπομονή

Όταν γνωρίσεις το θέλημα του Θεού, κάνεις υπομονή



Αχ, τι να σας πώ τώρα. Να σας πώ και αυτό, καίτοι αυτό είναι ένα απόρρητο της ζωής μου, αλλά για την αγάπη σας, να πούμε, γιατί κι εσείς άνηψάκια μου είσαστε, θα σας το πώ.
Το έκζεμα το οποίο έχω, αυτήν την πληγή που έχω στο ποδάρι, το ‘χω από δεκαπέντε χρονών. Δοκίμασα διάφορα φάρμακα, τίποτε.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΥΓΧΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ

ΗΠΑ και Καναδάς καταγγέλουν ότι ρωσικά πυρηνικά βομβαρδιστικά συνοδευόμενα από μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν κοντά στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και Καναδά γύρω από την Αλάσκα, προκαλώντας παρεμβολές στα αμερικανικά μαχητικά.

Η σφαγή των νηπίων! - Τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν παιδιά Χριστιανών στην Μοσούλη (ΦΩΤΟ)


Η σφαγή των νηπίων! - Τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν παιδιά Χριστιανών στην Μοσούλη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
Μια συγκλονιστική συνέντευξη στο CNN έδωσε ένας επιχειρηματίας από την Καλιφόρνια με καταγωγή από το Βόρειο Ιράκ. Ο Μαρκ Αραμπο είπε ότι στην Μοσούλη γίνεται γενοκτονία των Χριστιανών και μάλιστα περιγράφοντας την κατάσταση, είπε ότι αποκεφαλίζουν παιδιά, βιάζουν τις μητέρες τους και κρεμούν τους πατεράδες τους.