''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Προκαλούν ξανά οι Τουρκοκύπριοι: Θέλουν αποζημιώσεις για την εισβολή!

 Υποστηρίζουν ότι το 1974 η Τουρκία έφερε την ειρήνη στην Κύπρο

Ο πρόεδρος του συνδέσμου ΤΜΤ (τουρκοκυπριακή τρομοκρατική οργάνωση που έδρασε  τις δεκαετίες 1950 και 1960) στα κατεχόμενα Γιλμάζ Μπορά κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να στηρίζει τους Ελληνοκύπριους.

Πορεία και αναγέννηση της Ρωμιοσύνης

του  Διονύσιου Πυλαρινού, θεολόγου
  
            Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι Βενετοί και οι Λατίνοι σταυροφόροι της Δ’ Σταυροφορίας (1204), διέπραξαν ένα από τα μεγαλύτερα έγκληματα και ανοσιούργημα κατά της ανθρωπότητας. Στις 13, 14, 15 και 16 Απριλίου, μέσα σε αυτές τις τέσσερις (4) μέρες δεν άφησαν τίποτε όρθιο, διέλυσαν τα πάντα οι Σταυροφόροι στην βασιλεύουσα των πόλεων, στην Κωνσταντινούπολη.

Η πολιορκία της Πόλης από τους Αβάρους 7-8-626


                  O Ηράκλειος κατά το σχεδιασμό των πολεμικών του επιχειρήσεων γνώριζε ότι το αδύνατο σημείο της στρατηγικής του ήταν η προστασία της Πόλης από τους αναξιόπιστους Αβάρους σε συνδυασμό και με τις κινήσεις αντιπερισπασμού των Περσών. Οι Άβαροι σχεδίαζαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα την κατάκτηση της βυζαντινής πρωτεύουσας και δεν πτοήθηκαν ούτε από την αποτυχία να εξουδετερώσουν τον Βυζαντινό αυτοκράτορα το 617. Παρά τις μεγάλες χορηγίες που έλαβε το 619 από τη βυζαντινή πλευρά (ετήσιο φόρο ύψους 200.000 χρυσών νομισμάτων και επιφανείς ομήρους), ο φιλόδοξος χαγάνος των Αβάρων δεν σταμάτησε τις μεγάλης κλίμακας προετοιμασίες για την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Εκμεταλλευόμενοι τις δυσκολίες των Βυζαντινών στο ανατολικό μέτωπο, όπου βρισκόταν ο Ηράκλειος από το 622, οι Αβάροι αθέτησαν τη συμμαχία με τους Βυζαντινούς και από κοινού με τους Πέρσες αποφάσισαν να πολιορκήσουν τη βυζαντινή πρωτεύουσα.

Διαλύεται ο ουκρανικός στρατός.

Réseau International (Γαλλία)               (μτφ. Κριστιάν)
Εκατοντάδες λιποταξίες γίνονται τώρα στο ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια, 438 αξιωματικοί, υπο-αξιωματικοί και στρατιώτες διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα χωρίς τα όπλα τους για να παραδοθούν στις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Ροστόφ.

Ο ρωσικός στρατός θολώνει τα νερά.

 Réseau International (Γαλλία)               (μτφ. Κριστιάν)
Πρώτον, υπήρχε η ανακοίνωση ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα... οργανώσει ασκήσεις για τους έφεδρους σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.

Καλό Παράδεισο, Πάτερ Βλαδίμηρε.

Tην Πέμπτη 31 Ιουλίου σκοτώθηκε από βόμβα διασποράς σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Λουγκάνσκ,ο πρωτοπρεσβύτερος  Vladimir Κreslyansky, εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου του Λουγκάνσκ.
Το pravmir και το ria novosti και pravoslavie ανακοίνωσαν στις 4 Αυγούστου με δημοσιεύματά τους τον  μαρτυρικό θάνατο του πολύτεκνου ιερέα, πατέρα πέντε παιδιών.

Ρωσία: Σε επίπεδα ρεκόρ η δημοτικότητα του Πούτιν.


Σε νέο ρεκόρ διαμορφώθηκε η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς άγγιξε για τον Αύγουστο το 87%, το υψηλότερο επίπεδο έξι ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου κέντρου Levada.

Ρωσία: Υπογραφή κυρώσεων στις εισαγωγές κηπευτικών από Πούτιν – Πλήγμα για την Ελλάδα

Ρωσία: Υπογραφή κυρώσεων στις εισαγωγές κηπευτικών από Πούτιν – Πλήγμα για την Ελλάδα
"Με σκοπό την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας διατάσσω να απαγορευτούν ή να περιοριστούν για έναν χρόνο οι εισαγωγές στη ρωσική επικράτεια ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων..."

Η Ρωσία επιβάλλει απαγόρευση εξτρεμιστικών Ισλαμικών Βιβλίων στην Κριμαία

Η Ρωσία επιβάλλει απαγόρευση εξτρεμιστικών Ισλαμικών Βιβλίων στην Κριμαία
Η θρησκευτική διοίκηση των μουσουλμάνων της Κριμαίας, ζήτησε από τους μουσουλμάνους που ζουν στην Κριμαία να καταστρέψουν τα βιβλία και το υλικό που βρίσκεται στη ρωσική μαύρη λίστα (τρομοκρατίας).

Σαν σήμερα: Σιμόν Μπολιβάρ θριαμβεύει στο πεδίο της μάχης στην Ισπανία


Σαν σήμερα: Σιμόν Μπολιβάρ θριαμβεύει στο πεδίο της μάχης στην Ισπανία
το 1782 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ουάσινγκτον, καθιερώνει το παράσημο "Purple Heart", που απονέμεται στους στρατιώτες που τραυματίζονται στο πεδίο της μάχης.

το 1794 ξεκινά η Επανάσταση του Ουίσκι: αγρότες της Πενσυλβάνια αντιδρούν στην επιβολή φόρου στα οινοπνευματώδη ποτά και μπλοκάρουν τις διαδικασίες απόσταξης.

το 1816 ο Σιμόν Μπολιβάρ θριαμβευτής στο πεδίο της μάχης στην Ισπανία.

De Facto Ανακήρυξη Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ για την Περιοχή Νοτίως της Κρήτης.

rounded_corners
Ο χάρτης κατασκευάστηκε από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού
Του Κ. Ν. Σταμπολή [1]
Η προχθεσινή (4/8) ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ) για το Διεθνές Γύρο Παραχωρήσεων...