''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Σαν σήμερα: Ο Αλέξανδρος νικά τον Δαρείο (Video)

Σαν σήμερα: Ο Αλέξανδρος νικά τον Δαρείο (Video)
333 π.Χ..... Ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες του Δαρείου Γ΄κατά τη μάχη στην Ισσό.
 

1825.... Ο Ανδρέας Μιαούλης σπάει τον κλοιό των τουρκικών πλοίων περί το Μεσολόγγι και μεταφέρει τρόφιμα στους πολιορκημένους Έλληνες.

Σκόπια: Έστησαν το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στο κέντρο της πρωτεύουσας

Οι αρχές της πόλης των Σκοπίων, έκαναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Τούρκου ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας,  Κεμάλ Ατατούρκ, στην  κεντρική πλατεία.

Μοναδικά τα νέα ευρήματα από τον ασύλητο τάφο στη Βεργίνα… Οι πρώτες δηλώσεις… (ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ)

Μοναδικά τα νέα ευρήματα από τον ασύλητο τάφο στη Βεργίνα… Οι πρώτες δηλώσεις… (ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ)

Μία νέα σελίδα ξεκινά στις ανασκαφές με τα ευρήματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον ασύλητο τάφου που βρέθηκε στην Βεργίνα, να κερδίζει την παράσταση!

Στον τάφο, ο οποίος φέρεται να ανήκει σε άνδρα που πέθανε στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρέθηκαν αρκετά ταφικά δώρα, που αποτελούν σημαντικά ευρήματα.

To έβαλαν στα πόδια οι Τζιχαντιστές στο Κομπάνι…Προελαύνουν οι Πεσμεργκά!

24s11irak1-thumb-large
Oι Σύριοι Κούρδοι ανακατέλαβαν την Τρίτη πολλούς δρόμους και κτίρια που είχαν περιέλθει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο νότιο τμήμα της πόλης Κομπανί, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων από την 16η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων !

Περί ενός...γάτου.


π.Τύχων Σεβκούνωβ
Περιττό να πούμε ότι στον λαό μας αρέσει να επικρίνει και να κριτικάρει τους ιερείς. Γι' αυτό και μου προξένησε μεγάλη έκπληξη, όταν κάποια φορά (...), με πλησίασε ένας ενορίτης με το όνομα Νικολάι και μου είπε:


"Τώρα κατάλαβα: οι καλύτεροι, οι σπουδαιότεροι, οι καρτερικότεροι και οι πιο υπέροχοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι ιερείς!".


Έμεινα έκπληκτος και ρώτησα τι του προκάλεσε ξαφνικά αυτές τις σκέψεις.
Ο Νικολάι απάντησε:
"Στο σπίτι μου έχω ένα γάτο- τον λέμε Κότι. Είναι πολύ καλός, έξυπνος και όμορφος. Έχει όμως μια παραξενιά: όταν φεύγουμε με τη γυναίκα μου για δουλειά, ανεβαίνει στο κρεβάτι μας και -συμπαθάτε με- κάνει την ανάγκη του. Και τι δεν κάναμε για να του ξεμάθουμε τη συνήθεια αυτή: τον πήραμε με το καλό, τον τιμωρήσαμε, μα αποτέλεσμα μηδέν. Στο τέλος, στήσαμε ολόκληρη περίφραξη. Αλλά, όταν γύρισα σπίτι, είδα ότι η περίφραξη ήταν χαλασμένη και ο Κότι είχε συρθεί πάνω στο κρεβάτι και είχε κάνει τη βρωμιά του. Ήμουν τόσο θυμωμένος, που τον άρπαξα και τον έκανα τόπι στο ξύλο! Ο Κότι στεναχωρήθηκε τόσο που χώθηκε κάτω από μια καρέκλα και άρχισε να κλαίει! (...) Εκείνη τη στιγμή έφτασε και η γυναίκα μου και όρμησε να με φάει: "Καλά δεν ντρέπεσαι; Είσαι και χριστιανός! Δεν πρόκειται να σου μιλήσω, μέχρι να εξομολογηθείς στον ιερέα αυτή τη βάναυση, κακή και αντιχριστιανική σου πράξη!". Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο και το πρωί ήρθα στο μοναστήρι να εξομολογηθώ(...).
Ο π. Γκλέμπ είναι ένας καλός μεσήλικας ηγούμενος από τη Λαύρα του Αγίου Σεργίου, που λειτουργούσε προσωρινά στο μοναστήρι Ντονσκόι. (...) Ο Νικολάι του διηγήθηκε λεπτομερώς τη θλιβερή ιστορία με τη γάτα. Προσπάθησε να μην κρύψει τίποτα, γι' αυτό μιλούσε αρκετή ώρα. Και όταν τελείωσε ο π. Γκλέμπ παρέμεινε για λίγο σιωπηλός , πήρε μια ανάσα και είπε:
"Ναι, ναι...Ήταν βέβαια άσχημη εξέλιξη! Μόνο που δεν κατάλαβα: αυτός ο Κόπτης σπουδάζει στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν μένει σε εστία;"
"Ποιος Κόπτης;",αντιρώτησε ο Νικολάι.
"Αυτός που μένει μαζί σας και για τον οποίο μου διηγήθηκες μόλις τώρα".
"Και τότε κατάλαβα", ολοκλήρωσε την ιστορία του ο Νικολάι, "ότι ο π. Γκλέμπ που ήταν ελαφρώς κουφός, παρακολούθησε ταπεινά επί δέκα λεπτά το παραλήρημά μου για έναν Κόπτη, ο οποίος για κάποιο λόγο ζει μαζί μας στο διαμέρισμα και τα κάνει πάνω στο κρεβάτι μας, και τον οποίο ξυλοφόρτωσα και γι' αυτο χώθηκε κάτω απ'την καρέκλα και άρχισε να κλαίει...Τότε συνειδητοποίησα ότι οι πιο καλοί και υπέροχοι, υπομονετικοί και σπουδαίοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι ιερείς μας".

 

πηγή:π. Τύχων Σεβκούνωφ, Σχεδόν άγιοι: Πνευματικές αφηγήσεις από τη Ρωσία του χθες και του σήμερα, εκδ. Εν πλώ, β΄ έκδοση, Αθήνα 2012, σελ. 389-391
http://trelogiannis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_275.html