''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Το σπαθί του Αρχάγγελου!

Πίστεψέ με, πρέπει να το δεις...

Την ημέρα που η Τουρκία θα αποφασίσει να τεντώσει το σχοινί σε Κύπρο και Αιγαίο...

...την ίδια μέρα θα χάσει το 25%
του εδάφους της!
 
Του Σάββα Καλεντερίδη
Τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ΜΜΕ, παρουσιάζουν -θέλουμε να ελπίζουμε από άγνοια- τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις «βόλτες» τουρκικών πολεμικών πλοίων στη θάλασσα του Αιγαίου με έναν τρόπο που πλήττεται το ήδη καταρρακωμένο ηθικό του ελλληνικού λαού σε Κύπρο και Ελλάδα.
Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Οι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, βόλτες των τουρκικών κορβετών και φρεγατών στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου και οι αβλαβείς διελεύσεις στις Κυκλάδες και ορισμένες φορές ακόμα και στα ανοικτά των ακτών της Αττικής, είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει.

Λύσσαξαν οι Τούρκοι με τη συμφωνία της ΑΟΖ.

 
«Αν προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα η Τουρκία θα κάνει αυτό που πρέπει». 

Στο θάλαμο 2 του Αρεταίειο Νοσοκομείο...

Στο θάλαμο 2 του δεύτερου ορόφου, εκεί στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου ο Άγιος Νεκτάριος άφησε την τελευταία του πνοή, καίει σήμερα διαρκώς...
ένα καντήλι μπρὸς στην πάνσεπτη εικόνα του.

Η θεόρατη λάμψη.

9 Νοεμβρίου 1866
Είχε πια βραδιάσει και τα περισσότερα γυναικόπαιδα είχαν συγκεντρωθεί στην πυριτιδαποθήκη. Ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης με την πιστόλα στο χέρι είναι έτοιμος. Εκείνη την στιγμή ειδοποιεί τα γυναικόπαιδα, που βρίσκονται στο ανώγειο της πυριτιδαποθήκης και των πλησιέστερων κελιών των ιερομονάχων Ζαχαρίου και Νεοφύτου, να απομακρυνθούν αν ήθελαν, ενώ συγχρόνως φωνάζει προς τους πολιορκουμένους Χριστιανούς.