''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ας αγωνισθούμε να απογυμνωθούμε από το δηλητήριο, δια να μπορέσουμε να ζήσουμε κατά Θεόν.. ( Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης )


Ο άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος δέχθηκε την άνωθεν ευλογία για την υπακοή και μόνον. Είναι ένα παράδειγμα τόσον πολύ δυνατό και φανερό. 

ΝΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ...!!! ΣΕ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΟΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΤΑΝ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Το να είναι κάποιος «πατέρας» (ata εις την τουρκικήν γλώσσα) του τουρκικού λαού αποτελεί μοναδικό και σημαντικό γεγονός στην ιστορία αυτής της χώρας. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι να είσαι πατέρας. Ακόμη και κάποιος που συμπεριφέρεται με καλοσύνη στον συνάνθρωπο του λέμε ότι του συμπεριφέρθηκε σαν πατέρας, στην μεταφορική βέβαια έννοια της λέξης. Αλλά το να υποχρεώνεις έναν λαό να σε ονομάζει πατέρα, να σε λατρεύει για τα «επιτεύγματά», τις «αρχές»  και τα «κατορθώματά» σου είναι παράλογο και ίσως υποκρύπτει κάτι βλαπτικό για την προσωπικότητά σου.

Φθόνος και ζήλια καθορίζουν τη συμπεριφορά του 30% των ανθρώπων

Νάνσυ Κουλούρα
 
Ένας στους τρεις ανθρώπους είναι πρόθυμος ακόμα και να βγει χαμένος, αρκεί ο συνάνθρωπός του να βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα.

Σπάνιες φωτογραφίες: Η καθημερινότητα των ανθρώπων στην Ελλάδα το 1950-1965



Ας ξαναδιαβάσουμε την ιστορία μέσα από τις φωτογραφίες[1].

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΡΙΞΕ F-16 ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΠΤΗΣΗ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ… ΟΥΡΗΣΗ!!!

95054
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης