''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πούτιν: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται την πτώση του Boeing

Πούτιν: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται την πτώση του Boeing
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι κανένας δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται την πτώση του Boeing στην Ουκρανία για να πετύχει τα δικά του ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα.
"Λόγω των τρομερών τραγικών γεγονότων που συνέβησαν στον ουρανό του Ντονέτσκ θα ήθελα για άλλη μία φορά να πω ποια είναι η δική μας θέση σχετικά με τα σημερινά συμβάντα στην Ουκρανία. Πολλές φορές έχουμε καλέσει όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές να σταματήσουν άμεσα την αιματοχυσία και να καθίσουν στο τραπέζι συνομιλιών ", είπε ο Πούτιν, τη δήλωση του οποίου προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Ρωσία 24.

"Με πεποίθηση μπορώ να πω ότι εάν στις 28 Ιουνίου δεν είχαν ξαναρχίσει οι πολεμικές επιχειρήσεις στα ανατολικά της Ουκρανίας, δεν θα είχαμε αυτή τη τραγωδία σήμερα. Ταυτόχρονα κανένας δεν πρέπει και δεν έχει δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τη τραγωδία αυτή για να πετύχει τα δικά του ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα. Τέτοιου είδους γεγονότα δεν πρέπει να χωρίζουν, αλλά να ενώνουν τους ανθρώπους ", είναι πεπεισμένος.
Πέραν τούτου, όπως είπε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι άνθρωποι που ευθύνονται για την κατάσταση στην περιοχή, πρέπει να αυξάνουν τη δική τους ευθύνη μπροστά στο λαό του και στους λαούς εκείνων των χωρών οι πολίτες των οποίων έγιναν θύματα της τραγωδίας με το αεροσκάφος.
"Εκ μέρους της η Ρωσία θα κάνει τα πάντα που εξαρτώνται από αυτήν για να περάσει η σύγκρουση στα ανατολικά της Ουκρανίας από τη σημερινή πολεμική φάση στη φάση συζήτησης στο τραπέζι συνομιλιών με αποκλειστικά ειρηνικά και διπλωματικά μέσα ",είπε ο Πρόεδρος.
Η ανάκριση της πτώσης του Boeing στην Ουκρανία πρέπει να γίνεται υπό την αιγίδα της ICAO, πρέπει να γίνουν τα πάντα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των διεθνών ειδημόνων στον τόπο του δυστυχήματος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν.

Από  briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου