''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ράγισε καρδιές ο Πάφου Γεώργιος στα Χανιά: Θεός και παραδόσεις έσωζαν πάντα τον Ελληνισμό (ΦΩΤΟ)


  • Από  την Μητρόπολη
Τον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου και Ελένης στη Νέα Χώρα Χανίων επισκέφθηκε στο πλαίσιο προσκυνηματικής εκδρομής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μαζί με πολλούς προσκυνητές από την όμορφη Κύπρο, τελώντας Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό.

Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε με θεολογική παρρησία στην ευαγγελική περικοπή, αναφερόμενος στην αρετή και στο μέγεθος της αγάπης του Εκατόνταρχου προς τον δούλο του. Μία αγάπη αληθινή, ταπεινή που ξεπερνάει κάθε είδος κοινωνικών κατεστημένων της εποχής.
Στην συνέχεια ευχαρίστησε τον κ. Δαμασκηνό και την φιλόξενη όπως είπε ενορία των Αγίων Κων/νου και Ελένης στην οποία διακονεί ο Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης.
Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ των ηρώων Κυπρίων αγωνιστών και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία στην Κωνσταντινουπολειάδα, όπου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου αναφέρθηκε με λόγια συγκινητικά για την Κύπρο και τους θανάσιμους κινδύνους που την ζώνουν την περίοδο αυτή με κύριο θέμα της ομιλίας του '' από την 9ην Ιουλίου του 1821, στον Ιούλιο του 1974 και στο σήμερα''.
Πολλαπλή αλλά πάντα θλιβερή η διαδρομή της σκέψης μας, τόνισε μεταξύ άλλων στην συγκινητική ομιλία του ο Μητροπολίτης Πάφου, που ξεκινά από την θλιβερή επέτειο της 9ης Ιουλίου του 1821, την '' πλήρη αιμάτων'', που πιστοποίησε, όμως, την κοινή φύτρα των Κυπρίων με τους άλλους Έλληνες, προσπερνά την απαισίας μνήμης 15η Ιουλίου του 1974 με την προδοσία των Ελληνοφώνων της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β' και τη διάνοιξη των πυλών της Κύπρου στον εχθρό, φτάνοντας μέχρι την αποφράδα ημέρα της 20ης Ιουλίου του 1974, της Τουρκικής εισβολής και κατάκτησης...
...Κάθε φορά που ωδίνες θανάτου και κίνδυνοι Άδου περικύκλωναν τον Ελληνισμό, αυτός σωζόταν με την βοήθεια δύο παραγόντων: ενός λείμματος, έστω και μικρού, που έμενε σταθερό στις αξίες και τις παραδόσεις του έθνους και γινόταν ζύμη για να ζυμωθεί ''όλον το φύραμα'' και του Θεού που ερχόταν πάντα βοηθός στις δικές μας προσπάθειες, ανέφερε σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Πάφου. Και οι δύο αυτοί παράγοντες υφίστανται και σήμερα και για μας στην Κύπρο. Το μόνο που μένει είναι να τους χρησιμοποιήσουμε για τη σωτηρία του τόπου και των παιδιών μας...
Την εξαιρετική εκδήλωση χαιρέτησαν πολιτικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι καθώς και ο πρόεδρος Κυπρίων αγωνιστών στα Χανιά. Με λόγια χαράς και συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πάφου καθώς και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές κλείνοντας την εκδήλωση με μία μαντινάδα: '' Η Κύπρος κι αν εκδιώχθηκε, έγραψε ιστορία, θυσίες κι αγώνες έκανε μαζί με την Ιεραρχία''.







πηγή: ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου