''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Από το Ναχιτσεβάν με υπογραφή Γκιούλ έρχεται ο νέος Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή

Από το Ναχιτσεβάν με υπογραφή Γκιούλ έρχεται ο νέος Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή
Ο Αλή Ριζά Ακιντζί στο εξωτερικό υπηρέτησε στην πρεσβεία της Τεχεράνης και του Καΐρου, ακολούθως ως διευθυντής και αναπληρωτής πρόεδρος στην Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων του υπουργείου Εξωτερικών και σήμερα υπηρετεί στο προξενείο στο Ναχιτσεβάν.
Την είδηση της άφιξης νέου τούρκου προξένου στην Κομοτηνή δημοσιεύει η Τρακιανίν Σεσί στην ιστοσελίδα της, όπου αναφέρεται ότι με διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Αμπντουλλάχ Γκιούλ, διορίστηκε νέος πρόξενος στην Κομοτηνή.
Στη θέση του σημερινού πρόξενου Ιλχάν Σενέρ, ο οποίος μετά από δύο χρόνια θητείας επιστρέφει στην Άγκυρα, διορίστηκε ο Αλή Ριζά Ακιντζί.
Σύμφωνα με το βιογραφικό που δόθηκε στη δημοσιότητα ο νέος διπλωμάτης έχει πτυχίο από Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής και μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Γκαζί. Διετέλεσε βοηθός του ακόλουθου οικονομικών στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης υπήρξε υποδιευθυντής στο τμήμα Μέσης Ασίας και Καυκάσου και υποδιευθυντής στο Τμήμα Πολιτιστικών Υποθέσεων.
Στο εξωτερικό υπηρέτησε στην πρεσβεία της Τεχεράνης και του Καΐρου, ακολούθως ως διευθυντής και αναπληρωτής πρόεδρος στην Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων του υπουργείου Εξωτερικών και σήμερα υπηρετεί στο προξενείο στο Ναχιτσεβάν. H Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν είναι ένας περίκλειστος εξωτερικός θύλακας του Αζερμπαϊτζάν. Έχει έκταση 5.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνορεύει με την Αρμενία, την Τουρκία και με το Ιράν.
Η πρωτεύουσά του είναι η πόλη του Ναχιτσεβάν, η οποία είναι και έδρα κρατικού πανεπιστημίου. Σύμφωνα με εκτίμηση του 2007, το Ναχιτσεβάν έχει πληθυσμό 382.059 κατοίκων, η πλειοψηφία των οποίων είναι Αζέροι, ενώ υπάρχουν επίσης Ρώσοι και Κούρδοι. Ξέρει αγγλικά και περσικά, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Από  xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου