''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Επίδειξη "θανατηφόρας ισχύος" από την ΠΑ! Φωτορεπορτάζ από την Κρανέα

Επίδειξη "θανατηφόρας ισχύος" από την ΠΑ! Φωτορεπορτάζ από την Κρανέα



Έριξαν ότι μπορούσαν να ρίξουν από βόμβες και πυρομαχικά.
Ήταν κάτι παραπάνω από μια εντυπωσιακή άσκηση. Ήταν μια επίδειξη δύναμης της ελληνικής ΠΑ. Ο εκκωφαντικός θόρυβος των εκρήξεων στο πεδίο βολή Κρανέας πρέπει να έφθασε ως μήνυμα εκεί που έπρεπε.
Η “πληγωμένη” από την οικονομική κρίση Ελλάδα έχει μια ισχυρή ΠΑ . Κι αυτό το οφείλει αποκλειστικά και μόνο στο προσωπικό της. Αυτό που πετά κι αυτό που από το έδαφος εξασφαλίζει τις πτήσεις.
Η άσκηση Καμπέρος ήταν εντυπωσιακή όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες.
Σκοπός της άσκησης ήταν η επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού, Ιπτάμενων και Τεχνικών των Πολεμικών Μοιρών, καθώς επίσης και ο έλεγχος της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των οπλικών συστημάτων και όπλων.

Η άσκηση περιλάμβανε την εκτέλεση όλων των αεροπορικών αποστολών από το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως:
- Αναγνώρισης πεδίου μάχης με χρήση του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους «ΠΗΓΑΣΟΣ»
- Προστασίας και προσβολής στόχου υψηλής αξίας (HVAA Protect/Attack) και εικονική εμπλοκή μαχητικών αεροσκαφών
- Εικονικών προσβολών στόχων από σχηματισμούς μαχητικών αεροσκαφών
- Εικονικής εγκατάλειψης Ιπτάμενου με ακόλουθη διάσωση του διαφεύγοντα από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, με τη συμμετοχή δυνάμεων της 31η Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης και επιθετικών ελικοπτέρων APACHE-64D του Στρατού Ξηράς (ΣΞ)
- Επιθετικής αναγνώρισης ακολουθούμενη από προσβολές πυροβόλων
- Προσβολής στόχων με άφεση πραγματικών, κατευθυνομένων και μη όπλων, από σχηματισμούς αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων APACHE-64D, με άφεση πυραύλων αέρος – εδάφους «Hellfire»
- Εικονικών εμπλοκών αεροσκαφών από το αντιαεροπορικό σύστημα «Βέλος».
Την άσκηση παρακολούθησε η πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επίτιμοι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας καθώς και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων. 
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, μετά το πέρας της άσκησης, απηύθυνε στους συμμετέχοντες, το ακόλουθο μήνυμα:
"Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της άσκησης «Καμπέρος 2014», η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, εκφράζω την ικανοποίησή μου και τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συμμετέχοντες, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και τις υψηλές επιδόσεις που πέτυχαν.
Ήταν μία επίπονη και μεγάλης διάρκειας προσπάθεια, σε συνέχεια της άσκησης «Ηνίοχος 2014», κατά την οποία επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά τόσο η υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, όσο και η αξιοπιστία των αεροσκαφών, των οπλικών συστημάτων και των μέσων υποστήριξης, με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Είμαι βέβαιος, ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά για όλους εκείνους που σχεδίασαν, προετοίμασαν, συντόνισαν και εκτέλεσαν την άσκηση "Καμπέρος 2014". Συνεχίζουμε την προσπάθεια προσηλωμένοι στην αρχή «εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις», για να διατηρήσουμε την Πολεμική μας Αεροπορία ψηλά, εκεί που το καθήκον και το χρέος προς την πατρίδα μας ορίζει.
Μπράβο σε όλους σας.»



Από  onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου