''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ενοχλήθηκε η Άγκυρα με πανό της ΑΕΚ: "Π.... γιος Ερντογάν"

Πανό κατά του Ερντογάν στο παιχνίδι κυπέλου της ΑΕΚ με τον Άρη, καθώς και η υποτιθέμενη στάση για αυτό, της ελληνικής αστυνομίας, στηλιτεύτηκε από μειονοτική εφημερίδα της Ξάνθης, παραβλέποντας βέβαια τα δεκάδες πανό των Τούρκων φιλάθλων κατά της Ελλάδος και της ιστορίας μας, στις κατά καιρούς αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στην Τουρκία, τα οποία δεν κατέβασε βέβαια ποτέ η τουρκική αστυνομία.

“Οι οπαδοί της ΑΕΚ ανήρτησαν πανό στο Ολυμπιακό στάδιο κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο εμπεριείχε βαριές προσβολές εναντίον του και ήταν και βλάσφημο. Η αστυνομία δεν παρενέβη για το πανό αυτό.

Είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η αστυνομία επέτρεψε μια κίνηση που περιλάμβανε μια τόσο βαριά προσβολή, κατά του Προέδρου μιας χώρας στην Αθήνα. Το πανό έγραφε "Π.. .. γιος Ερντογάν", ανέφερε η εφημερίδα Birlic.
Υπενθυμίζουμε ότι μεγάλη οργή είχε προκαλέσει και στους οπαδούς και τους φιλάθλους της ΑΕΚ, που πήγαν στην Τραπεζούντα, το πανό των Tούρκων οπαδών της Τραμπζονσπόρ που σηκώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ, με σαφή υπαινιγμό για την καταστροφή της Σμύρνης και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το εν λόγω πανό το οποίο περιέφεραν προκλητικά στις εξέδρες καθόλη τη διάρκεια του ματς και φανατικοί φίλοι της τουρκικής ομάδας, το επιδείκνυαν. Σε μια πόλη που κάποτε ανθούσε ο ελληνισμός. «Can you swim?» έγραφε το πανό, δηλαδή «ξέρεις να κολυμπάς;» με τους επιτελείς της UEFA να επιτρέπουν να περιφέρεται στις εξέδρες, γυρισμένο προς την πλευρά όπου βρίσκονταν οι Ελληνες φίλοι της ΑΕΚ. Κι όσοι αντιλαμβάνονται, ο υπαινιγμός των Τούρκων οπαδών ήταν σαφής και ξεκάθαρος για την Μικρασιατική Καταστροφή.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου