''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Σε θέση μάχης οι Τούρκοι καταδρομείς: Σημαδεύουν με όπλα τις ελληνικές περιπολίες στον Έβρο

Επικίνδυνη κλιμάκωση από την Τουρκία - Προς στρατιωτικοποίηση της κρίσης

Ιδιαίτερα επίκινδυνη κλιμάκωση έχουμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο από τους Τούρκους στρατιώτες. Η κατάσταση εδώ και μέρες είναι έκρυθμη, ενώ κάθε νέο 24ωρο παρατηρείται όλο και πιο έντονη δραστηριότητα του τουρκικού στρατού.

Ο αντιφρονούντας Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο twitter, αποκάλυψε πως Τούρκοι στρατιώτες σημαδεύουν με τα όπλα τους ελληνικά οχήματα που πραγματοποιούν περιπολίες κατά μήκος των συνόρων.

Τη στιγμή που χιλιάδες λαθρομετανάστες πιέζουν συνεχώς στα σύνορα και οι τουρκικές δυνάμεις ενισχύουν αυτές τις προσπάθειες με χημικά, πυροβολισμούς, φωτιές, ακόμα και εισβολή στρατιωτικού θωρακισμένου οχήματος σε ελληνικό έδαφος για διάρρηξη του φράχτη, φαίνεται πως πλέον έχουν βγει και τα όπλα από την τουρκική πλευρά.
Ένα ξαφνικό ξέσπασμα γενικευμένης κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν απέχει πολύ πλέον. Το τουρκικό καθεστώς έχει βρεθεί σε αδιέξοδο σε κάθε μέτωπο που έχει ανοίξει.

Εκτιμάται, πως το καθεστώς Ερντογάν θα επικεντρωθεί περαιτέρω στην άσκηση πιέσεων σε βάρος της Ελλάδας, έχοντας ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας μέσω των υβριδικών επιχειρήσεων στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίο, και φυσικά με τη χρήση της, γραφικής πλέον, τουρκικής προπαγάνδας.

Οι σημερινές δηλώσεις του Αλκιβιάδη Στεφανή επιβεβαιώνονται και με το παραπάνω. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας νωρίτερα σήμερα, «δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία με όχημα τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες. Απειλείται η εθνική μας ασφάλεια».

Αναφορικά με το αν φοβάται προβοκάτσια ή κάποιο ατύχημα, ο κ. Στεφανής σημείωσε: «Δεν μας φοβίζει τίποτα. Αξιολογούμε την κάθε ενέργεια χωρίς όμως να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας ή ενός ατυχήματος. Ήρεμοι και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκική προκλητικότητα»

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχουν θωρακίσει άριστα τα σύνορα οδηγώντας έως τώρα τις τουρκικές απόπειρες εισβολής σε παταγώδη αποτυχία και διεθνή υποβάθμιση της Τουρκίας λόγω των άνανδρων τακτικών της και αυτό θα συνεχίσουν να πράττουν οι Έλληνες υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία και ασφάλεια έναντι των Τούρκων και των εργαλειοποιημένων μεταναστών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου