''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Η ισλαμοποίηση της σουηδικής κοινωνίας

Έχει δημιουργηθεί ένα νέο ισλαμικό κόμμα στη Σουηδία, το NYANS, το οποίο απαιτεί να χαρακτηριστεί η «ισλαμοφοβία» ως ποινικό αδίκημα και να σταματήσουν οι συζητήσεις για την απαγόρευση της μαντήλας. 
Κατά τον εκπρόσωπο του, ο οποίος ήταν προηγουμένως μέλος του κεντρώου σουηδικού κόμματος αλλά αποκλείστηκε επειδή είχε αποκρύψει πως ήταν στέλεχος του ακροδεξιού τουρκικού κινήματος των «Γκρίζων λύκων», οι γονείς έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τον πολιτισμό και τη θρησκεία των χωρών τους.

Αποδεικνύεται έτσι πως οι μουσουλμάνοι μετανάστες δεν θέλουν να αφομοιωθούν στις χώρες που εισβάλουν, ούτε να σεβαστούν τα ήθη και τα έθιμα τους, αλλά να τις αφομοιώσουν.

Γράφει η Σερένα Νομικού

Πώς αντιδράει ένας λαός απέναντι στη βία; Προφανώς είτε συγκρούεται υπερήφανα μαζί της, είτε δειλιάζει και υποτάσσεται, αναζητώντας τρόπους για να τη δικαιολογήσει. Παράδειγμα το τουρκικό ερευνητικό εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπου η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι το παρέσυρε ο άνεμος και είχε αμέσως αλλάξει πορεία. Ψέματα δυστυχώς, αφού ο καιρός ήταν ήπιος, ενώ το πλοίο παρέμεινε ολόκληρη τη νύχτα. Όπως σωστά είπε ο ναύαρχος, «Μόνο αν απευθύνεσαι σε κρετίνους λες πως παρασύρθηκε…Τα κυριαρχικά σου δικαιώματα δεν τα προασπίζεις παρακολουθώντας την παραβίαση τους» (πηγή).

Κάτι ανάλογο συμβαίνει στη Σουηδία, στην οποία έχει ξεσπάσει προ πολλού ένας βίαιος μεταναστευτικός πόλεμος. Μεταναστευτικές συμμορίες συγκρούονται μεταξύ τους, ενώ οι βομβιστικές ενέργειες είναι καθημερινές, όπως επίσης τα εγκλήματα και οι βιασμοί. Στην Ελλάδα πάντως δεν θα αργήσουν να συμβούν ανάλογα γεγονότα, αφού ήδη ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη, στην οποία χθες σημειώθηκε μία άγρια συμπλοκή αλλοδαπών.

Στη Σουηδία λοιπόν διαφαίνεται πια ένας περίεργος πολιτιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας της, πιθανότατα ως αποτέλεσμα της υποταγής της στις νέες συνθήκες για να αποφύγει τη σύγκρουση μαζί τους. Εν προκειμένω, οι γυναίκες στη χώρα που διαθέτει την πρώτη φεμινιστική κυβέρνηση στον πλανήτη (πηγή), υποστηρίζουν σε αρκετές πρόσφατες περιπτώσεις τη μαντήλα. Ακόμη χειρότερα, τον Ιανουάριο οι αναγνώστριες της σουηδικής έκδοσης του περιοδικού ELLE επέλεξαν ως νικήτρια του διαγωνισμού «Καλύτερη εμφάνιση του έτους» (Look of the Year) μία φονταμενταλίστρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που φορούσε μαντήλα (πηγή), με 150.000 ακολούθους.

Ασφαλώς οι Σουηδοί αναγνώστες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν όποιον κρίνουν κατάλληλο για νικητή του διαγωνισμού. Δεν παύει όμως να είναι περίεργο το γεγονός ότι, οι γυναίκες ενός κράτους που κατέχει παγκοσμίως τα σκήπτρα στους βιασμούς, επιλέγουν κάποια μουσουλμάνα που φοράει μαντήλα. Πόσο μάλλον όταν μία πρόσφατη μελέτη που είχε δρομολογήσει η σουηδική κυβέρνηση τεκμηρίωσε πως το ισλαμικό ντύσιμο για γυναίκες και παιδιά στη Σουηδία δεν είναι εθελοντική επιλογή τους, αλλά τους επιβάλλεται (πηγή).

Από την ίδια μελέτη τεκμηριώθηκε πως το ριζοσπαστικό Ισλάμ έχει εξαπλωθεί σε αρκετές σουηδικές πόλεις, ενώ υπάρχουν γονείς σε πολλές περιοχές που επιβάλλουν τη μαντήλα από την ηλικία των τριών ετών. Αναφέρθηκε επί πλέον πως τα σχολεία και οι τοπικές Αρχές δεν γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Για παράδειγμα, όταν μία μουσουλμάνα μαθήτρια ήθελε να βγάλει τη μαντήλα της για να παίξει κομμωτήριο με τις φίλες της, το σουηδικό προσωπικό δεν το επέτρεψε, φοβούμενο τις αντιδράσεις των γονιών της. Κάτι ανάλογο συνέβη σε ένα σουηδικό νηπιαγωγείο, όταν ένα κοριτσάκι δεν ήθελε να φορέσει τη μαντήλα αλλά ο δάσκαλος το ανάγκασε, επειδή ήταν η εντολή που πήρε από τους γονείς του!

Όταν τώρα σε μία σουηδική πόλη οι δημοτικές Αρχές απαγόρευσαν τη μαντήλα στα σχολεία, έξι Σουηδοί καθηγητές μη μουσουλμάνου αντέδρασαν φορώντας οι ίδιοι μαντήλες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση! (πηγή). Κατά τον πρόεδρο δε της μουσουλμανικής οργάνωσης νέων του Μάλμε, η απαγόρευση της μαντήλας είναι ρατσιστική και αντιδημοκρατική επιλογή.

Εν τω μεταξύ έχει δημιουργηθεί ένα νέο ισλαμικό κόμμα στη Σουηδία, το NYANS, το οποίο απαιτεί να χαρακτηριστεί η «ισλαμοφοβία» ως ποινικό αδίκημα και να σταματήσουν οι συζητήσεις για την απαγόρευση της μαντήλας. Κατά τον εκπρόσωπο του, ο οποίος ήταν προηγουμένως μέλος του κεντρώου σουηδικού κόμματος αλλά αποκλείστηκε επειδή είχε αποκρύψει πως ήταν στέλεχος του ακροδεξιού τουρκικού κινήματος των «Γκρίζων λύκων», οι γονείς έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τον πολιτισμό και τη θρησκεία των χωρών προέλευσης τους (πηγή). 
Αποδεικνύεται έτσι πως οι μουσουλμάνοι μετανάστες δεν θέλουν να αφομοιωθούν στις χώρες που εισβάλουν, ούτε να σεβαστούν τα ήθη και τα έθιμα τους, αλλά να τις αφομοιώσουν.

Κλείνοντας, από πολλές άλλες περιπτώσεις φαίνεται πως οι τρομοκρατημένοι Σουηδοί προτιμούν να υποταχθούν στο ριζοσπαστικό Ισλάμ, παρά να συγκρουστούν μαζί του. 
Η αιτία είναι ο φόβος τους απέναντι στη βία, η οποία πιστεύουν πως θα σταματήσει εάν ισλαμοποιηθεί η κοινωνία τους. 
Μου προξενεί μεγάλη θλίψη ο ηττοπαθής αυτός τρόπος αντίδρασης μίας τόσο προηγμένης κοινωνίας που δυστυχώς τεκμηριώνει ότι, η πρόοδος συνδέεται με τη μαλθακότητα που καταλήγει στην εκμετάλλευση και στην υποταγή.

Analyst

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/ 
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου