''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Έμειναν στα χαρτιά οι «Πρέσπες»: Οργανώσεις & στον Καναδά βγάζουν χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» – «Η Ελλάδα ξεκινάει από την Λάρισα»

Πάει περίπατο η έτσι και αλλιώς επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σκοπιανοί σύλλογοι και οργανώσεις σε όλον τον κόσμο πλέον ξεφτιλίζουν το αφήγημα Τσίπρα.

Οι αλυτρωτικές διαθέσεις παραμένουν, η κλοπή της ιστορίας συνεχίζεται και κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.

Για παράδειγμα τι θα γίνει με τα μακεδονικά προϊόντα και τα εμπορικά σήματα;

Από την αρχή που ξεκίνησε η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ένα από τα κρίσιμα ζητήματα ήταν αυτό που αφορούσε τα εμπορικά σήματα που περιλαμβάνουν τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του.

Για τις ελληνικές επιχειρήσεις το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, μια που η Μακεδονία μας είναι μια περιοχή με συγκεκριμένα ιστορικά, πολιτιστικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, που έχουν αναδειχτεί για σημαντικό διάστημα και αρκετές επιχειρήσεις πιστεύουν ότι προσδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στα προϊόντα που παράγονται.

Αντίστοιχα, εύλογα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι και η γειτονική χώρα θα θελήσει να χρησιμοποιεί το επίθετο «μακεδονικός» για προϊόντα και λόγο του αντίκτυπου της όλης περιοχής αλλά και για να απευθύνεται και στη διασπορά στο εξωτερικό, που παραδοσιακά αποτελεί δυνάμει αγορά τοπικών προϊόντων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΣΟΚ

Σειρά πήρε το Τορόντο του Καναδά.

Εκατοντάδες Σκοπιανοί της διασποράς έστησαν χορό κρατώντας σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας μπροστά από αλυτρωτικό χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», όπου η Ελλάδα ξεκινάει από την Λάρισα.

Αντίστοιχες εικόνες είχαμε και στην Αυστραλία.
Θα παρέμβει το Ελληνικό ΥΠΕΞ;

Δείτε εικόνες από το History of Macedonia





    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου