''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Μετά τις 11 Αυγούστου η τουρκική εισβολή στην Συρία


Συριά Ώρα μηδέν!
Τουρκική στρατιωτική πηγή αποκάλυψε την ημερομηνία εισβολής στη Β. Συρία-Ροζάβα

Μια τουρκική στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με τον ιστότοπο ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ, διέρρευσε ότι η στατριωτική επιχείρηση ανατολικά του Εφράτη θα αρχίσει αμέσως μετά την μουσουλμανική γιορτή της Θυσίας (Κουρμπάν μπαϋραμί), που αρχίζει τις 11 Αυγούστου.
Μια στατιωτική πηγή που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, είπε στο ρωσικό RİA Novosti ότι "Ο Τουρκικός Στρατός θα αρχίσει την επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη αμέσως μετά το Κουρμπάν Μπαϋραμί, δηλαδή μετά τις 11 Αυγούστου".

Η δήλωση αυτή του Τούρκου αξιωματικού έρχεται μετά την ξεκάθαρη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ότι η Τουρκία θα εισβάλει στη Β. Συρία και ότι γι' αυτό έχει ενημερώσει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ενώ υπήρχε και σχετική ανακοίνωση του τουκρικού ΥΠΕΞ για το θέμα αυτό.


Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές υψηλού επιπέδου συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχων ΗΠΑ και Τουρκίας για το θέμα της Ζώνης Ασφαλείας
Σημειώνεται ότι χθες Δευτέρα έγινε η πρώτη συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και της Τουρκίας στην Άγκυρα, με αποκλειστικό θέμα τον καθορισμό της Ζώνης Ασφαλείας κατά μήκος των τουρκσυριακών συνόρων, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η δεύτερη. Από τις μέχρι τώρα διαρροές φαίνεται ότι δεν υπάρχει συμφωνία, με τις ΗΠΑ να ξεκαθαρίζουν στην Τουρκία ότι αν εισβάλουν χωρίς την άδειά τους, θα επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Β. Συρία, με την Τουρκία να απαντά ότι θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού με πυρά από το έδαφος και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.


http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/08/11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου