''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Καμπάνες κινδύνου στις ΗΠΑ – Ταπεινώνονται ολοκληρωτικά στα «παιχνίδια πολέμου» με Ρωσία και Κίνα

Αναλυτές “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου” για τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν προβλήματα τα οποία απαιτούν άμεση αντιμετώπιση και η καθυστέρηση δημιουργεί ολοένα και περισσότερα προβλήματα για την ίδια την ύπαρξη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Ο David Ochmanek, αναλυτής της διεθνώς αναγνωρισμένης δεξαμενής σκέψης RAND της Καλιφόρνια, δήλωσε πως “χρειάζονται 24 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να αντιμετωπιστούν τα χειρότερα προβλήματα”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «στα στρατιωτικά γυμνάσια και ασκήσεις με σενάριο πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα, αποδεικνύεται ότι η αμερικανική στρατιωτική ισχύς έχει αρκετά αδύναμα και ευάλωτα σημεία. Με άλλα λόγια οι αμερικανικές βάσεις είναι ευάλωτες σε επίθεση από πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως και ται μεγάλα πολεμικά πλοία που επιχειρούν στις ανοιχτές θάλασσες.

«Εξοπλισμοί και συστήματα που βασίζονται σε προηγμένες τεχνολογικά βασικές υποδομές, όπως οι διάδρομοι πρσνήωσης ή προσγείωσης και οι δεξαμενές καυσίμων, αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους και απειλές, όπως επίσης και τα μεγάλα πλοία επιφανείας» δήλωσε ο αναλυτής.

“Η υπερβολική εξάρτηση των αμερικανικών δυνάμεων από τις μεγάλες, ευάλωτες αυτές εγκαταστάσεις και υποδομές αλλά και τα μεγάλα πλοία επιφανείας δημιουργούν προβλήματα στις υψηλής τεχνολογίας ιδιότητες των stealth αεροσκαφών που πετούν από επιχειρούν και πετούν από τις βάσεις και τα πλοία αυτά” δήλωσε ο Robert Work, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Έπειτα, προσέθεσε πως «σε κάθε περίπτωση που ξέρω, το stealth μαχητικό αεροσκάφος F-35 κυριαρχεί στους αιθέρες όταν επιχειρεί, αλλά καταστρέφεται σε μεγάλους αριθμούς όταν αυτό βρίσκεται στο έδαφος, στην βάση του.στο έδαφος σε μεγάλο αριθμό».

Όλα τα παραπάνω παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα, απλά από διαφορετικές οπτικές γωνίες, δηλαδή την ολοένα και αυξανόμενη τρωτότητα και πόσο ευάλωτη είναι οι ΗΠΑ στις πυραυλικές επιθέσεις, ιδιαίτερα από συστήματα μεγάλου βεληνεκούς.

O Ochmanek εκτιμά ότι θα κοστίσει 24 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για πέντε χρόνια για να μετατρέψει τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να είναι κατάλληλα εξοπλισμένες με συστήματα υψηλής τεχνολογίας και άρα έτοιμες για πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου