''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ετοιμάζουν το μεγάλο φακέλωμα – Θα γνωρίζουν τα πάντα για τους Έλληνες!



*Το ένα χτύπημα μετά το άλλο, σε έναν λαό που μοιάζει υπνωτισμένος και κουρασμένος… Και όσο απομακρυνόμαστε από τον Θεό, όλο και χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα…
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ», σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί τροπολογία μέσα σε νομοσχέδιο, η οποία έρχεται για να ταράξει τα νερά, στον χώρο της υγείας.
Ξεχάστε τα βιβλιάρια υγείας. Τα πάντα θα ψηφιοποιηθούν. Ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, θα περιέχει τα πάντα. Όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες μας. Θα έχει το ιατρικό μας ιστορικό δηλαδή πότε αρρωστήσαμε, τι φάρμακα έχουμε, τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων κλπ.
Καλό το νέο θα πει κανείς, αν σκεφτεί ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα μπει ένα τέλος στην γραφειοκρατία. Ναι αλλά ποιος μπορεί να μας πει ότι οι προσωπικές μας πληροφορίες, θα παραμείνουν… ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ; Πολλά συμβαίνουν στον χώρο της τεχνολογίας.
Το πρόβλημα όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι πιθανό να σκεφτούν να βάλουν τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, μέσα στις νέες ψηφιακές ταυτότητες που έρχονται. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, ίσως καθυστερήσουν τα σχέδια αλλά όπως και να έχει, πολύ σύντομα θα κληθούμε να ζήσουμε σε μια νέα πραγματικότητα.
Είναι καλό να μειωθεί η γραφειοκρατία αλλά με ποιο τίμημα;
Όλα γίνονται για το καλό μας;
Πως ακριβώς θα προστατευθούν τα προσωπικά μας δεδομένα;
Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να σκεφτεί πολλά θετικά αλλά και πολλά αρνητικά. Το θέμα είναι ότι θα ελέγχουν τα πάντα. Μας φακελώνουν για το καλό μας και εμείς περιμένουμε να έρθουν οι εξελίξεις στην πόρτα μας.
Τα παραπάνω νέα δεν….ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ στην πραγματικότητα. Ήδη είμαστε φακελωμένοι. Ήδη κάνουμε σχεδόν τα πάντα ηλεκτρονικά.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι θεωρούμε τα πάντα φυσιολογικά και πράγματι θα ήταν, αν δεν είχαν τον έλεγχο άτομα που δεν γνωρίζουμε στην ουσία. Δεν είναι ψέμα αυτό.
Ας ετοιμαστούμε!!!
Photo:pexels
el.gr
www.triklopodia.gr
https://simeiakairwn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου