''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Syncells: Η εξέλιξη των μικροτσίπ – Μαζική παραγωγή ρομπότ που θα μοιάζουν με τα ανθρώπινα κύτταρα (ΒΙΝΤΕΟ)


Τον δρόμο για την μαζική παραγωγή ρομπότ μεγέθους κυττάρου ανοίγει τεχνική που ανέπτυξαν ερευνητές του ΜΙΤ.
Μάλιστα τα μικροσκοπικά αυτά ρομπότ θα έχουν την δυνατότητα να εισχωρούν στο σώμα μας και να συμπεριφέρονται ως κανονικά βιολογικά κύτταρα.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Θα φτάνουν για όλους. Ποιο θα είναι το τίμημα; Θα προσέχουν μόνο την Υγεία μας ή θα έχουν «δικαίωμα» παρέμβασης στον οργανισμό μας;

Οι ερευνητές του ΜΙΤ πάντως τα αποκαλούν «syncells» (συνθετικά κύτταρα), τα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των συνθηκών και της κατάστασης εντός υποδομών όπως αγωγοί πετρελαίου ή αερίου, ή για τον εντοπισμό ασθενειών στο αίμα μας!

Τα κύτταρα αυτά μπορούν να «συλλέξουν, να αποθηκεύσουν και να αποστέλλουν» πληροφορίες σε σχέση, για παράδειγμα, με τον οργανισμό μας.

Η εν λόγω διαδικασία αποκαλείται «autoperforation».

Το σύστημα χρησιμοποιεί γραφένιο, που αποτελεί την εξωτερική δομή των μικροσκοπικών syncells.

Το γραφένιο είναι ένα κρυσταλλικό πλέγμα ατόμων άνθρακα σε κυψελωτή διδιάστατη διάταξη.

Ένα στρώμα του υλικού εναποτίθεται σε μια επιφάνεια, μετά μικροσκοπικοί κόκκοι ενός πολυμερούς υλικού, που περιέχουν τα ηλεκτρονικά των συσκευών, εναποτίθενται με τη σειρά τους από μια εξελιγμένη εργαστηριακή έκδοση ενός εκτυπωτή ψεκασμού. Στην συνέχεια μπαίνει πάνω ένα δεύτερο στρώμα γραφενίου, αναφέρει το MIT, λίγο πιο εξειδικευμένα.

Τα syncells μπορούν να κυμαίνονται από μέγεθος ανθρώπινου ερυθροκυττάρου, διαμέτρου 10 μικρομέτρων, μέχρι το δεκαπλάσιο αυτού.

Το… τρομακτικό είναι πως τα αντικείμενα αυτά «αρχίζουν να μοιάζουν και να συμπεριφέρονται σαν ζωντανά βιολογικά κύτταρα»!!!

Στην πραγματικότητα, κάτω από το μικροσκόπιο, θα μπορούσες να πείσεις τους περισσότερους πως πρόκειται όντως για κύτταρο», υποστηρίζει ο καθηγητής του ΜΙΤ, Μάικλ Στράνο.

Σαν ζωντανά βιολογικά κύτταρα μέσα μας! Υπό το σκεπτικό πως θα είναι σε θέση να συγκεντρώνουν και να εξάγουν πληροφορίες, γιατί να μην χρησιμοποιηθούν αργότερα σαν ένας είδος «μικροτσίπ» ταυτοποίησης, συναλλαγών και δικτύωσης.

Ένα μικροτσίπ που δεν θα κλέβει κανείς, αλλά και δεν θα μπορεί να… βγάλει κανείς.

Η τεχνολογία προχωρά και το λεγόμενο τσιπάρισμα ανθρώπων, για το οποίο το el ανακοίνωσε πρώτο πως προωθείται μαζικά στην Ευρώπη, μάλλον εξελίσσεται, και το ηλεκτρονικό τσιπάκι μετατρέπεται σε «συνθετικό κύτταρο που θα μοιάζει με ανθρώπινο».


Πηγή
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου