''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει $ 5.900.000.000.000 σε πόλεμο από το 2001


Μια νέα έκθεση του Πανεπιστημίου Brown  επιχειρεί να παρέχει μια προσεκτική εκτίμηση του κόστους του συνολικού κόστους για την αμερικανική κυβέρνηση των μυριάδων πολέμων που ακολούθησαν μετά τις 9/11 και διάφορους παγκόσμιους πολέμους για την τρομοκρατία. 
Η εκτίμηση είναι ότι 5.933 τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν μέχρι το οικονομικό έτος 2019.
Αυτό, φυσικά, είναι πολύ υψηλότερο από τα επίσημα στοιχεία, λόγω του ότι το Πεντάγωνο προσπάθησε να υπερβεί το κόστος σε απλά πράγματα έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.
 
Μόνο όταν ληφθεί υπόψη το κόστος της ιατρικής περίθαλψης και της περίθαλψης αναπήρων για τους στρατιώτες, καθώς και τα μελλοντικά τέτοιου κόστους, μαζί με πράγματα όπως το ενδιαφέρον για τα επιπλέον χρήματα που δανείστηκαν για τους πολέμους, το πραγματικό κόστος γίνεται σαφές.

Αυτού του είδους οι τεράστιες δαπάνες είναι μόνο οι δαπάνες και οι υποχρεώσεις των πολέμων μέχρι τώρα, και με ελάχιστα σημάδια ότι τελειώνουν, πρόκειται μόνο να αναπτυχθούν.  

Συγκεκριμένα, μια γενιά πολέμων πρόκειται να προσθέσει περαιτέρω το ιατρικό κόστος για τη συνεχή επέμβαση των βετεράνων στο εξωτερικό.
  
Όσοι επιθυμούν να διαβάσουν την  αναφορά μπορούν να τα βρουν εδώ.

Πηγή:https://www.zerohedge.com/ 
«Πᾶνος» 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου