''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

El Pais: Tα μικροτσίπ που εμφυτεύονται στο χέρι - Πληρώστε για το φαγητό ή ξεκλειδώστε τον υπολογιστή σας με μια χειρονομία ... Ωστόσο, σας μετατρέπει


Πληρώστε για το φαγητό ή ξεκλειδώστε τον υπολογιστή σας με μια χειρονομία είναι πιο άνετη. Ωστόσο, σας μετατρέπει σε ένα άτομο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανιχνευθεί. Αυτά δεν είναι δικά μας λόγια αλλά της πασίγνωστης ισπανικής εφημερίδας «El Pais», η οποία δικαιώνει και αυτή με την σειρά της το el, το οποίο πρώτο ανέδειξε την μαζική έλευση των μικροτσίπ στην Ευρώπη.
του Κίμωνα Χαραλάμπους
Όπως αναφέρει το άρθρο στην τεχνολογική ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας:
«Οι κάρτες πρόσβασης στα γραφεία, ο κωδικός πρόσβασης για την ενεργοποίηση του υπολογιστή, οι πληρωμές τροφίμων μέσω κάρτας έχουν ήδη ξεπερασθεί.
Αυτό που έρχεται τώρα είναι να είναι σε θέση να κάνει όλα αυτά με μια χειρονομία του χεριού».
Στην συνέχεια γίνεται λόγος για την εμφύτευση ενός μικροτσίπ που επιτρέπει να ανοίγουν πόρτες, να πληρώνονται παροχές και να ξεκλειδώνουν συσκευές.
Ως αντάλλαγμα για αυτή την ευκολία, η εταιρεία που θα δουλεύουμε θα λαμβάνει όλες αυτές τις πληροφορίες μας και θα τις χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί τα βήματά μας μέσα από το κτίριο.
Το άρθρο τονίζει πως υπάρχουν εκείνοι που το βλέπουν ως πρόοδο και αρχίζουν να το εφαρμόζουν στις εταιρείες τους. Μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις είναι η πολυεθνική Three Square Market (32M), η οποία, τον Αύγουστο του περασμένου έτους, έβαλε αυτά τα μικροτσίπ στα χέρια 50 υπαλλήλων της.
«Βρίσκεται ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη και το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, το gizmo επιτρέπει «διαδικασίες που επιτρέπουν την πρόσβαση, ταυτοποίηση και τις συναλλαγές», εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Todd Westby, σε διάφορα μέσα, σύμφωνα με την El Pais.

Το τσιπ επικοινωνεί με τον δέκτη μέσω μιας τεχνολογίας αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων, η οποία καθιστά δυνατή την αλληλεπίδραση με διαφορετικές συσκευές.
Υπάρχει όμως και ανησυχία για την ιδιωτικότητα και ασφάλεια, συνεχίζει το άρθρο. Οι πληροφορίες που καταγράφονται στο μικροτσίπ αποθηκεύονται.
«Ωστόσο, κανείς δεν ελέγχει ακριβώς τι γίνεται με αυτά τα δεδομένα. Κανείς δεν σας διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες».
Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως τις εν λόγω πληροφορίες θα τις χρησιμοποιούν και οι κρατικές αρχές.
Η εμφύτευση μικροτσίπ είναι σύμφωνα με την El Pais, το πρώτο βήμα προς έναν κόσμο cyborg. Και σίγουρα η ανάπτυξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τους σκοπούς χρήσης της, μας κρύβει ακόμα πάρα πολλές… εκπλήξεις.
 
πηγή
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/el-pais-t.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου