''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Η Άγκυρα ετοιμάζεται για την εμπλοκή στο Αιγαίο


Άσχημα μαντάτα μας κομίζει ο στενός σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν και διευθυντής της φιλοερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak, Ιμπραχήμ Καραγκιούλ.
‘Έχουμε μπροστά στα μάτια μας τις πολεμικές προετοιμασίες για μια μάχη στην Α.Μεσόγειο με διακύβευμα τους υδρογονάνθρακες”, τονίζει ο ίδιος.

«Για αυτό και η ύπαρξη της «τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ) μας δίνει ένα ρόλο που θα σώσει την σημερινή Τουρκία. Τα γεωπολιτικά κέρδη της επιχείρησης Ειρήνης του 1974 ( εισβολή Κύπρο) μόλις αναδύονται», γράφει σήμερα ο στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου …προφανώς ενεργώντας ως «λαγός» εξελίξεων από τουρκικής πλευράς στην Κύπρο .

Για αυτόν το λόγο έχουμε την μόνιμη παρουσία τουρκικού στολίσκου, χερσαίων δυνάμεων, ενώ δίπλα έχουμε την γνωστή πολεμική αεροπορική βάση της Ατάλλειας, με δεκάδες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο Τούρκος αρχισυντάκτης της Yeni Safak , στην ουσία μας προειδοποιεί για το προφανές το οποίο εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας από Αμερικανούς και Ρώσους και έχει ως έπαθλο την πιο πλούσια περιοχή του πλανήτη σε «ενέργεια».

Αυτή την κατάσταση , όπως έχουμε διαμηνύσει και παλαιότερα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί ο Ερντογάν για να βάλει ” χέρι”στην κυπριακή ΑΟΖ.

Χθες αναφέραμε σε άρθρο μας με τίτλο ( Αιφνίδια σύσκεψη στο ΥΠΕΞ: Εσπευσμένα προχωράμε σε σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας – Έρχεται «καυτή» περίοδος στα ελληνοτουρκικά), ότι έχουμε , όπως φαίνεται ραγδαίες εξελίξεις στην Αθήνα , μετά την ανακοίνωση για την απόφαση δημιουργίας Συμβουλίου εθνικής Ασφαλείας σήμερα.

Από την στιγμή αυτή και μετά, όπως δείχνουν πλέον τα πράγματα, εισερχόμαστε σε μια κατάσταση κατά την οποία θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις με τους Τούρκους, είτε στο Αιγαίο, είτε στο θέμα της Κύπρου, καθώς και εκεί αναμένουμε τουρκικές κινήσεις.

Για αυτό μας επιβεβαιώνει ο ίδιος ο σύμβουλος του Ερντογάν με το σημερινό άρθρο του, προμηνύοντας εξελίξεις άκρως επικίνδυνες στην περιοχή αυτή, ενώ μας προϊδεάζει για επικείμενες τουρκικές κινήσεις.

Συγκεκριμένα ο ίδιος στην ουσία μας λέει ότι χωρίς πιστοποιημένη ενεργειακή επάρκεια η Τουρκία χάνεται ολοκληρωτικά, ενώ την ίδια στιγμή μαίνεται μια σοβαρότατη κρίση στην οικονομία και στο εσωτερικό της χώρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου