''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Κατάρριψη Ισραηλινού μαχητικού F-16 και ελικοπτέρου από ρωσικά αντιαεροπορικά πυρά – Πατήθηκαν οι S-400; Ολονύχτια κόλαση στην Συρία

Από σήμερα όλα αλλάζουν στην Συρία…
Ρωσικά αντιαεροπορικά πυρά που τα χειριζονταν Συριακές δυνάμεις κατέρριψαν σήμερα ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 ενώ έχουμε και κατάρριψη ενός ελικοπτέρου. Το Ισραήλ επιβεβαίωση την κατάρριψη του μαχητικού. Υπάρχουν πληροφορίες για ενεργοποίηση των S-400. Πάντως στο βίντεο ακούγεται το αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir να γαζώνει τον συριακό ουρανό.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει στη Συρία ιρανικούς στόχους ενώ ένα ιρανικό UAV διείσδυσε στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Το Ισραήλ έχει πάνω από μία απώλεια. Υπάρχουν πληροφορίες και για κατάρριψη ελικοπτέρου.

Το μαχητικό έπεσε μέσα στο βόρειο Ισραήλ ενώ οι σειρήνες πολέμου ηχούν στην χώρα στην περιοχή Beit Shean.

Σειρήνες κόκκινου συναγερμού σήμαναν σε πολλές περιοχές κατά μήκος του βόρειου Ισραήλ, αρχικά στην πόλη Beit She’an και αργότερα στις γύρω περιοχές και στα υψίπεδα του Γκολάν.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στην Haaretz ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις και ανέφεραν έντονη εναέρια δραστηριότητα στην περιοχή κοντά στα σύνορα Ιορδανίας και Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να αναιχαιτίσουν τον αντιαεροπορικό πύραυλο αλλά η αντιπυραυλική ασπίδα απέτυχε.

Ολονύχτια κόλαση φωτιάς στην Συρία καθώς το Ισραήλ βομβάρδισε ιρανικούς στόχους και συγκεκριμένα το σημείο εκτόξευσης του ιρανικού UAV στην αεροπορική βάση Τ4 στην κεντρική Συρία.

Οι Ισραηλινοί είναι εξοργισμένοι και μιλάνε για ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ με βάση από τη Συρία.

Πυκνά αντιαεροπορικά πυρά σκέπασαν την περιοχή ενώ αυτή τη στιγμή στα Υψώματα του Γκολάν επικρατεί κόλαση φωτιάς.

Σφοδρές μάχες μεταξύ των ισλαμιστών και του συριακού Στρατού και της Χεζμπολάχ.

Από σήμερα όλα αλλάζουν στην Συρία…

Ραγδαία κλιμάκωση της κατάστασης ασφαλείας στην Μέση Ανατολή: Ο ένας πιλότος χαραπαλεύει στο νοσοκομείο ενώ όλη η περιοχή της πτώσης του μαχητικού έχει χαρακτηριστεί ως στρατιωτική ζώνη και έχει αποκλειστεί. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Οπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, από το F-16I SUFA δεν έμεινε τίποτα…

Υπάρχει βίντεο που δείχνει τον ένα πιλότο του μαχητικού να προσγειώνεται με το αλεξίπτωτο του και άφωνοι οι Ισραηλινοί να παρακολουθούν τρομαγμένοι…

Η Συρία αναφέρει πως χτυπήθηκαν δύο μαχητικά και ένα ισραηλινό ελικόπτερο κατερρίφθη μέσα στο Λίβανο.

Αύριο συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας ο Μ.Νετανιάχου με κεντρικό θέμα την κλιμάκωση στα βόρεια σύνορα. Η Συρία απειλεί να ισοπεδώσει τα ισραηλινά αεροδρόμια με πυραύλους Scud, η Χεζμπολάχ τέθηκε σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και μέσα στο Ισραήλ. Ολα τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ζωντανά λεπτό προς λεπτό την νέα τραγική κατάσταση.

Η Συρία εξαπέλυσε τουλάχιστον 24 αντιαεροπορικούς πυραύλους ενώ συριακοί πύραυλοι «γέμισαν» την κοιλάδα Beqaa στην Ιορδανία.


Στο Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων σπεύδει ο Υπουργός Άμυνας, Α.Λίμπερμαν, μαζί με τον Ισραηλινό Α/ΓΕΕΘΑ, τους συμβούλους ασφαλείας. Αυτή τη στιγμή μεταβαίνει και ο Μ.Νετανιάχου.

Ο Α.Λίμπερμαν συγκαλεί συμβούλιο μαζί με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Υπηρεσιών Πληροφοριών.

Ηχούν οι σειρήνες στην περιοχές Galilee και στο Γκολάν

Η Χεζμπολάχ είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Ο Αρχηγός της Χ.Νασράλα είπε ότι οι μαχητές του είναι έτοιμοι για ένα μέτωπο από το Naqoura μέχρι τα Υψώματα του Γκολάν στο νέο πόλεμο που έρχεται.

Δείτε ότι απέμεινε από το F-16I SUFA



Ρουκέτες πέφτουν αυτή τη στιγμή μέσα στο Ισραήλ. Συριακά ΜΜΕ αναφέρουν πως «Το Ισραήλ πρέπει να περιμένει περισσότερα»…

Ο Αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού είπε ότι οι δυνάμεις του είναι πανέτοιμες για οποιοδήποτε πιθανό σενάριο ζητηθεί από τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας.

«Θα ανταποκριθούμε αποφασιστικά στην απόφαση της πολιτικής μας ηγεσίας».

Το Ισραήλ χτυπά στόχους γύρω από την πόλη Al-Kiswah, Jabal Mana’ ενώ ισραηλινά μαχητικά πετούν πάνω από το νότιο Λίβανο.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου