''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Και τρίτο μέτωπο κατά της Άγκυρας ανοίγουν οι Κούρδοι στο Βόρειο Ιράκ

Σε τρία μέτωπα εξελίσσεται όπως φαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Τουρκικό κράτος και τους Κούρδους αφού εκτός από το Καντόνι του Afrin στην Συρία και στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Τουρκικός Στρατός δέχτηκε επίθεση από το PKK στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τα ιρακινά ΜΜΕ ομάδα ανδρών του PKK επιτέθηκε χτες 13 Φεβρουαρίου 2018 σε Τουρκική στρατιωτική βάση στο χωριό GreBiye στα βόρεια της πόλης Zakho στο βορειοδυτικό Ιράκ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Η επίθεση διήρκησε αρκετές ώρες και όπως καταγράφηκε χρησιμοποιήθηκαν και βαρέα όπλα.

Σε βοήθεια των Τούρκων αμυνομένων εστάλησαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τουρκικές αεροπορικές βάσεις. Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ είναι ιδιαίτερα έντονη αφού η Άγκυρα διατηρεί 14 στρατιωτικές βάσεις οι οποίες βρίσκονται κυρίως στην συνοριογραμμή.

Επιπλέον οι Τούρκοι διατηρούν στην ίδια περιοχή 3 βάσεις της ΜΙΤ των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών γεγονός που επιδεικνύει την στρατηγική της Άγκυρας να παραμείνει στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα ελέγχονται χωρίς όμως με επιτυχία το βόρειο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου