''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Η ονομασία του κράτους των Σκοπίων και οι συνέπειες

Η ονομασία του κράτους των Σκοπίων και οι συνέπειες
Μετά την κατάρρευση από το 1989  του ‘’τείχους του αίσχους’’ στο Βερολίνο η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών είχε αποδυναμωθεί δραματικά, και είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται εθνικιστικές τάσεις στους λαούς του σιδηρού παραπετάσματος.
Ιδιαίτερα, στις χώρες της Βαλτικής, στα Βαλκάνια και στα Σκόπια, τα οποία είχαν εκδώσει ήδη από το 1969 την κατάπτυστη «Ιστορία του (ψευτο) Μακεδονικού Έθνους»!

Τα Σκόπια γνώριζαν τότε, πολύ καλά, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και οι αδρά αμειβόμενοι από τα κρατικά ταμεία σύμβουλοί τους, πως από την πλευρά του ΝΑΤΟ και του αμερικανικού παράγοντα - όπως συνέβαινε ως τότε και με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας- υπήρχε εντονότατο ενδιαφέρον για την εξασφάλιση, των Υψιπέδων του Κοσσόβου και της Σόφιας, μέσω των οποίων μπορούσαν να ελέγχουν στρατιωτικά, ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Επίσης ήταν γνωστό πως για να υποστηριχθεί και να αξιοποιηθεί πλήρως επιχειρησιακά το υψίπεδο του Κοσσόβου, ήταν απαραίτητος ο έλεγχος του λιμένος της Θεσσαλονίκης και του οδικού-σιδηροδρομικού άξονα που περνούσε από τα Σκόπια. Άρα, ήθελαν (και θέλουν) επειγόντως το κρατίδιο αυτό να βρίσκεται κάτω από Νατοϊκή διοίκηση!
 Παρόλα αυτά η Ελλάδα, όχι μόνο αδράνησε και δεν χάραξε ως όφειλε, μια ενιαία εθνική πολιτική που θα έλυνε ευνοϊκά για μας το πρόβλημα, αλλά τα κόμματα και μερικοί πολιτικοί, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα για μικροπολιτικά και προσωπικά οφέλη. Μέχρι και συλλαλητήρια του ενός εκατομμυρίου πολιτών διοργάνωσαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, για να εκμεταλλευτούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων και να αναρριχηθούν και πάλι στην εξουσία, εκείνοι που λίγα χρόνια πριν, απαγόρευαν να τραγουδάμε το εμβατήριο «Μακεδονία» και ανέχονταν να ονομάζεται το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, με αυτό το όνομα. Ακόμη χειρότερα, υπήρχαν και κάποιοι που ενθάρρυναν τη δημιουργία του κράτους της Μακεδονίας του Βαρδάρη με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη μας, υπακούοντας τυφλά στις προσταγές του Κρεμλίνου.
      Σήμερα όμως υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα. Ο Αμερικανός διαπραγματευτής δήλωσε τις προάλλες πως: «Η Ελλάδα θέλει να επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας, τα Σκόπια όμως καίγονται για λύση».
-            Στην πραγματικότητα αυτοί που καίγονται περισσότερο σήμερα για λύση, είναι το ΝΑΤΟ και τα αμερικανικά συμφέροντα, καθώς τον τελευταίο καιρό προσπαθεί έντονα η Ρωσία να αυξήσει την επιρροή της στη Βαλκανική χερσόνησο. Έτσι λοιπόν, βιάζονται να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να τα συνδέσουν οικονομικά και πολιτικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι τόσο σοβαρό το θέμα για τις ΗΠΑ, που αποκλείεται να έμεινε εκτός ατζέντας κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στον Λευκό Οίκο!
-            Κι εμείς από την άλλη, συνέχισε, φαίνεται πως έχουμε ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων, που είναι πρόθυμες να παραδώσουν το όνομα «Μακεδονία» και να προδώσουν τους προγόνους μας και τα παιδιά μας. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, έχουν ήδη ληφθεί οι αποφάσεις και τα κόμματα σπεύδουν να διαχειριστούν την ήττα, με τις λιγότερες κατά το δυνατόν γι αυτά απώλειες!
-            Και μετά;
-            Μετά αγαπητοί μου, με την ενδοτικότητα που δείχνουμε, παίρνουν σειρά, η Θράκη και η Ήπειρος και το Αιγαίο…
Και θα τρίζουν τα κόκκαλα των Μακεδονομάχων και όλων όσων αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη Μακεδονία μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου