''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Θράσος Άγκυρας: Τους ενόχλησε ο χαρακτηρισμός «δικτάτορας» για τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Με περίσσειο θράσος η Άγκυρα επιτίθεται εκ νέου στον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο για τον χαρακτηρισμό «στυγνός δικτάτορας» που είχε αποδώσει στον Ρ.Τ.Ερντογάν προ δύο ημερών σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Το θράσος έγκειται στογεγονός ότι μέσα στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ αναφέρεται ότι «προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε εποικοδομητική συνεργασία με την Ελλάδα» και τους τα «χαλάει» ο Π.Καμμένος με τις δηλώσεις του!

Θράσος πράγματι αν αναλογιστεί κανείς τις συνεχόμενες δηλώσεις από Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά και της τουρκικής αντιπολίτευσης για αναθεώρηση της Συνθήκης στης Λωζάνης και των συνόρων αλλά και για 18 ελληνικά νησιά που ανήκουν στην Τουρκία κατά τον Κ.Κιλιντσάρογλου πρόεδρο του κεμαλικού CHP

 Tο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας  ανακοίνωσε ότι «καταδικάζουμε έντονα τις καινούριες αγενείς, αδιανόητες και ανεύθυνες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας σε ραδιοφωνικό κανάλι και επιστρέφουμε πίσω στον ίδιο τις εκφράσεις του για τη χώρα μας».

Τα σχόλια του Καμένου περί «ηλίθιων δηλώσεων» Ερντογάν σχετικά με τα όσα ο τελευταίος είπε για τη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και τον χαρακτηρισμό «στυγνός δικτάτορας» στον Τούρκο Πρόεδρο ενόχλησαν τους Τούρκους.

«Σε μία περίοδο που προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε εποικοδομητική συνεργασία με την Ελλάδα σε διάφορα σημαντικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα, οι εν λόγω δηλώσεις εναντίον της χώρας μας είναι προκλητικές και αποσκοπούν να βλάψουν τις προσπάθειες αυτές» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε τηλεγράφημα του πρακτορείου «Anadolu».

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε χαρακτηρίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του «στυγνό δικτάτορα» τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή απειλεί το σπίτι μας». Είχε προσθέσει ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα» και προειδοποίησε ότι «όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία».

Φυσικά πρόκειται για νέα τουρκική επίθεση κατά του Καμμένου αφού προ οκτώ ημερών τον είχαν χαρακτηρίσει «ασόβαρο» και ότι «ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής».

Πηγή
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2016/12/blog-post_108.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου