''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Πανεπιστημιακός καθηγητής στην Τουρκία δικάζεται γιατί έδωσε στους φοιτητές του κείμενο του Οτσαλάν προς εξέταση

Πανεπιστημιακός καθηγητής στην Τουρκία δικάζεται γιατί έδωσε στους φοιτητές του κείμενο του Οτσαλάν προς εξέταση
 
Ένα τουρκικό δικαστήριο θα δικάσει για «προπαγάνδα τρομοκρατίας» έναν καθηγητή πανεπιστημίου της Άγκυρας γιατί έθεσε ένα ερώτημα κατά την εξεταστική περίοδο πάνω στα κείμενα του ηγέτη των κούρδων ανταρτών Abdullah Öcalan, μετέφερε την Τρίτη η Hürriyet.

Στο μάθημα του που έχει σχέση με την πολιτική ζωή και τους θεσμούς στην Τουρκία ο Resat Baris Ünlü έθεσε προς εξέταση 2 γραπτά αποσπάσματα από τον ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που εκτείει ποινή ισοβίων. « Συγκρίνετε το κείμενο του 1978 του Abdullah Öcalan που επιγράφεται « το μανιφέστο του δρόμου για την επανάσταση στο Κουρδιστάν » και το κείμενό του του 2012 που τιτλοφορείται «ο δημοκρατικός μοντερνισμός ως μέσο για την οικοδόμηση ενός τοπικού συστήματος στη Μέση Ανατολή », ήταν το θέμα που έθεσε στους φοιτητές του ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών.
Το θέμα αυτό κρίθηκε ακατάλληλο από την εισαγγελία στην Άγκυρα που εκτίμησε ότι στόχευε στο να « νομιμοποιήσει τις πεποιθήσεις του Abdullah Öcalan, και να εντυπώσει στο πνεύμα των φοιτητών ότι είναι ένας πολιτικός ηγέτης»,έκρινε ο εισαγγελέας. Η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για την Τετάρτη.

Από  dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου