''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

«Μεγάλη κραυγή» έρχεται από την Βουλγαρία, για το τουρκικό σχέδιο «Θράκη χωρίς σύνορα» !

 
Η Βουλγαρία αποτελεί  στα Βαλκάνια ένα κράτος «στόχο»  για την  υλοποίηση του τουρκικού δόγματος του «στρατηγικού βάθους», που εκπορεύεται από το γνωστό  ηγετικό «δίδυμο» της Άγκυρας .
Η τουρκική μειονότητα  στην χώρα αυτή αποτελεί το κύριο στόχο της Τουρκίας, έχοντας ως στόχο την «άλωση» της χώρας.
Ότι προσπαθούν να πετύχουν στην Βουλγαρία οι Τούρκοι , με το ίδιο ακριβώς τρόπο το επιδιώκουν και στην Δυτική Θράκη. Σκοπός τους είναι να χρησιμοποιήσουν ως γέφυρες τους ανθρώπους αυτούς για να  «υφαρπάξουν» εθνική γη.
Ο Βούλγαρος ειδικός εμπειρογνώμονας Goran  Simeonov, σε άρθρο του στην βουλγαρική ειδησεογραφική πύλη Pan.bg , κρούει το κώδωνα του κινδύνου για τα επιδιωκόμενα τουρκικά επεκτατικά σχέδια.
Ο ίδιος αναφέρει αρχικά το πλήθος των τουρκικών εορταστικών εκδηλώσεων στην Βουλγαρία.
«Το χριστιανικό εορταστικό μήνα Δεκέμβριο , η Βουλγαρία αποτέλεσε το αντικείμενο μιας σειράς διαδοχικών «τουρκο-πανηγυριών» , τα οποία οργανώνονται και διεξάγονται από την  Τουρκία. Σκοπός τους είναι η σύσφιξη των πολιτιστικών και θρησκευτικών δεσμών με την «μαμά πατρίδα».
Όποιος , για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ανιχνεύσει  καλύτερα την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Βουλγαρίας-Τουρκίας, θα διαπιστώσει ότι  αυτές μειώνονται  σταθερά, και τίποτα νέο δεν έχει λάβει χώρα .
Η Τουρκία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παραμένει η ίδια και δεν έχει  εγκαταλείψει την επιθετική πολιτική της, καθώς και τις οθωμανικές   αξιώσεις της στην Βουλγαρία.
Η πολιτική αυτή που βλέπουμε σήμερα, υλοποιείται κατ΄εκτέλεση   της  επιστημονικής εργασίας του καθηγητή Νταβούτογλου και του δόγματος του  περί «στρατηγικού βάθους».
Ο καθηγητής, και νυν πρωθυπουργός, κατονόμασε τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Τουρκίας για δεκαετίες στο πλαίσιο όχι μόνο των Βαλκανίων, αλλά και των  τριών  ηπείρων,  Ευρώπη,  Ασία και  Αφρική!», γράφει ο Βούλγαρος ειδικός αναλυτής.
«Τι παρουσιάζει η Βουλγαρία ενάντια σε αυτό το τουρκικό ουσιαστικά αυτοκρατορικό δόγμα; Όπως και στα τελευταία 100 χρόνια, έτσι  και τώρα δεν είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ένα συνεκτικό  εθνικό  δόγμα . Εάν  κάνουμε μια ανάγνωση της ιστορίας θα διαπιστώσουμε τι ακριβώς μας περιμένει με την Τουρκία», γράφει ο Σιμεόνωφ.
«Ξεκινήσαμε από την ισχυρή στρατιωτική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων , για να φτάσουμε στην σχεδόν υποτελή θέση του σήμερα, στην οποία καμία βουλγαρική κυβέρνηση  δεν γνωρίζει  πώς να ενεργήσει  σε αυτή την ασφυκτική τουρκική πίεση , αλλά και τις ακραίες συνθήκες που συνέβησαν τον περασμένο μήνα.
Ακριβώς επειδή οι κυβερνητικοί μας θεσμοί έχουν συνηθίσει να υπακούουν  μόνο στα  ευρω-ατλαντικά  αφεντικά των Βρυξελλών, αλλά  αυτά τα «μεγάλα αφεντικά» δεν έχουν λάβει ακόμη την απόφασή τους  σχετικά με το μέλλον της Βουλγαρίας. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν  η απόφασή τους, θα προσεγγίζει έστω και ελάχιστο το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον!», σημειώνει ο ειδικός.
Απώτερος στόχος της Άγκυρας είναι η διασφάλιση των θεμελιωδών απαιτήσεων  του δόγματος του «στρατηγικού βάθους» στο έδαφος της Βουλγαρίας .
Δηλαδή  της ωμής και απρόκλητης  παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους, όπως είναι το βουλγαρικό. Οι Τούρκοι πραγματοποιούν μια  απροκάλυπτη απόπειρα παρέμβασης στην εσωτερική ζωή της χώρας, σε μια προσπάθεια να υιοθετήσουν το ρόλο του «προστάτη» ενός πολιτικού κόμματος και μέρος των Βουλγάρων πολιτών!
Τουρκικά ΜΜΕ «προβλέπουν» ότι η Βουλγαρία θα χάσει τα εδάφη της στα  νοτιοανατολικά της χώρας.
Κατά την  επίσκεψη του Τούρκου  Πρωθυπουργού  Νταβούτογλου η κύρια  εκδήλωση που διοργανώθηκε ήταν  η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του  «Στρατηγικό Βάθος». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την τουρκική πρεσβεία, με την βοήθεια Βουλγάρων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος, που κατοικούν στα νότια της χώρας η οποία στην εκδήλωση   αποκαλέστηκε   ως «Ρούμελη»! ( Οθωμανικός όρος)
Υπάρχει μια έντονη ανησυχία στην Βουλγαρία ότι βρίσκονται  σε εξέλιξη διπλωματικές ενέργειες και εκδηλώσεις, επιθετικού χαρακτήρα και συμπεριφοράς, για την  πρακτική υλοποίηση του δόγματος του «στρατηγικού βάθους» από το τουρκικό κράτος .
Ο Βούλγαρος ειδικός , διαθέτει πληροφορίες  σύμφωνα με  τις οποίες ο τουρκικός κρατικός και παρακρατικός μηχανισμός θα «πιέσει» σε ολόκληρο το φάσμα  των διακρατικών σχέσεων των δύο χωρών.
Αυτή θα είναι μια  νέου τύπου επιθετική οθωμανική /αυτοκρατορική πολιτική στο πλαίσιο μιας  πολιτιστικής, κοινωνικής, οικονομικής και εμπορικής «επίθεσης» των Τούρκων προς το βουλγαρικό κράτος .
Πίεση σε βάρος του βουλγαρικού εθνικού συμφέροντος αναμένεται και από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το στρατηγικό βάρος της Τουρκίας , όσο και την  εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας  με την ΕΕ και τα προενταξιακά κονδύλια, προβλέπει ο ίδιος.
Με την βοήθεια των διαφόρων ΜΚΟ , προετοιμάζεται το σχέδιο που βασίζεται  στην   ιδέα της «Θράκης χωρίς σύνορα»!! .
Αυτό το σχέδιο αφορά σαφώς και την Ελλάδα και συγκεκριμένα την περιοχή της δυτικής Θράκης στην οποία στην κυριολεξία «αλωνίζουν» οι Τούρκοι τα τελευταία  χρόνια .
Η πιο περίπλοκη κατάσταση ωστόσο,  αφορά την  εξωτερική πολιτική της Βουλγαρίας, συνεχίζει ο Simeonov  . Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, η Βουλγαρία δεν έχει εθνικό δόγμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξωτερική πολιτική που  πρέπει να  απαντά στις  δραστηριότητές της Τουρκίας  είναι αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμών επί τόπου.
Ωστόσο, ποια  θα πρέπει να είναι η απάντηση από την Βουλγαρία; Ρωτά ο ίδιος.
α. Σε οργανωτικό επίπεδο,  προφανώς   υπάρχει επείγουσα ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα ενισχύσει όλα τα τμήματα της κρατικής διοίκησης και να γνωρίζει τα πάντα  γύρω από την  Τουρκία.
β. Με το πρόσχημα της δήθεν  ελευθερίας των επιχειρήσεων, Τούρκοι πράκτορες αλωνίζουν την χώρα  και ο συντονιστικός ρόλος του κράτους είναι ανύπαρκτος, τονίζει ο Simeonov, αυτό πρέπει να σταματήσει .
γ. Το βουλγαρικό  Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να αποστείλει  επιστολή  διαμαρτυρίας, για την απαράδεκτη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας,  από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας.
δ. Επίσης πρέπει να τονιστούν στο κ.Νταβούτογλου οι  απαράδεκτες πράξεις του διπλωματικού προσωπικού της τουρκικής πρεσβείας και των τουρκικών προξενείων στην Βουλγαρία .
δ.  Να προειδοποιηθεί  επίσημα  το γραφείο «Eldzhazira» στη Σόφια για να σταματήσει η προβολή  της προκλητικής ταινίας « Βουλγαρία η γη μου», η οποία εγείρει τουρκικές αξιώσεις επί ενός κυρίαρχου κράτους..
ε. Επειδή οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας αναμφίβολα θα συνεχίσουν να υλοποιούνται, πρέπει να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και αντίμετρα κατά περίπτωση από ειδική διϋπηρεσιακή επιτροπή, η οποία θα περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες από όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες.
στ. Τέλος, οι βουλγαρικές ειδικές υπηρεσίες θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τόσο στο  εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.
Οι Βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες θα ανταποκριθούν  στις υποχρεώσεις τους , για  ενημέρωση της κυβέρνησης η οποία θα λάβει τα κατάλληλα  μέτρα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας.
Σε αυτήν την περίπτωση πολλοί Τούρκοι διπλωματικοί υπάλληλοι μπορεί κηρυχτούν «persona non grata» και να διωχθούν από την χώρα . Το ερώτημα είναι,  ποιος  θα αναλάβει την απόφαση, διότι είναι μια βαριά ευθύνη.
Εν κατακλείδι, καταλήγει ο Σεργκέι Αντόνοφ οι Βούλγαροι  οφείλουν να συνειδητοποιήσουν  σαφώς, ακόμη και στο υψηλότερο  πολιτικό επίπεδο ότι η Τουρκία είναι μια πρώην οθωμανική αυτοκρατορία ότι με την τρέχουσα ισλαμιστική ηγεσία της θα επιδιώξει να την αναβιώσει   στο μέλλον, αφού πρώτα λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα με τους Κούρδους.
Στην συνέχεια  με επιθετικά μέτρα θα προσπαθήσει να  αποκαταστήσει την επιρροή της στα εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καταλήγει ο Goran Simeonov, ειδικός στις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες την ταραγμένη περίοδο του 1990.
Σε άρθρο της ιστοσελίδας pentapostagma.gr,με τίτλο (Τούρκοι μισθοφόροι καταφθάνουν συνεχώς στα σύνορα με την Κριμαία (VIDEO), τονίσαμε ότι οι φιλοδοξίες της Άγκυρας για μία αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας φτάνουν μέχρι την Κριμαία και τους Τατάρους .
Στα σύνορα με την Κριμαία καταφθάνουν συνεχώς Τούρκοι μισθοφόροι, γεγονός το οποίο έχει κινητοποιήσει τις ρωσικές αρχές ασφαλείας. Σκοπός είναι η πρόκληση χάους και πανικού.
Μέσα στα σχέδια αυτά συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα η οποία δέχεται εδώ και τρία χρόνια τον τουρκικό επεκτατισμό με διάφορες μορφές. Οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά και θρησκευτικά.
Τα σχέδια αυτά της Τουρκίας όμως τα γνωρίζει ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν , ο οποίος θα την  διαλύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα σαν «τραπουλόχαρτο», για αυτό και τοποθέτησε τους πυραύλους του  γύρω από αυτήν.

Από: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου