''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Τουρκία: Κοράνι από το νηπιαγωγείο!

Τουρκία: Κοράνι από το νηπιαγωγείο!
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Προσευχές και παιχνίδια για να βοηθήσουν τα παιδιά στην εκμάθηση του...
Κορανίου περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σπουδών που εστάλη σε νηπιαγωγεία στην πόλη Kadirli (στη νότια Τουρκία) από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της χώρας! Και προφανώς θα έφθασε ή θα φθάσει και σε άλλα Νηπιαγωγεία!


Την νέα αποκάλυψη για τα σχέδια - και τις πράξεις- εντατικοποίησης της ένταξης του Ισλάμ στην εκπαίδευση στην Τουρκία του Ερντογάν, κάνουν οι  εφημερίδες Taraf και Hurriyet Daily News - η πρώτη μάλιστα μιλά ''για σκανδαλώδες πρόγραμμα σπουδών''!

Το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνονται, όπως προαναφέραμε, προσευχές και παιχνίδια, που θα βοηθήσουν τα παιδιά στην εκμάθηση του Κορανίου, συντάχθηκε από την ''Πλατφόρμα Ανατολίας'', που συνδέεται με το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ, και όχι από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως επίσης έχει αποκαλυφθεί μια φιλοκυβερνητική Ένωση καθηγητών, η Egitim Bir Sen, υπέβαλε πρόταση με διάφορες ισλαμιστικής φύσεως αλλαγές στην εκπαίδευση . Μια από αυτές αφορούσε τη διδασκαλία, συγκεκριμένα, '' ισλαμικών αξιών'' στα νηπιαγωγεία! Επί του παρόντος, υποχρεωτικά μαθήματα θρησκευτικών, ως αντικείμενο διδασκαλίας, ξεκινούν στην 4η Δημοτικού, κατ’ εφαρμογή μιας συνταγματικής διάταξης, κληρονομιά του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1980.

Να σημειωθεί ότι όπως έγραψε τις προάλλες το ΟnAlert.gt, ολοένα και με περισσότερη προσήλωση η κυβέρνηση του (ισλαμιστικού) κόμματος ΑΚΡ προωθεί τον εξισλαμισμό του εκπαιδευτικού συστήματος της Τουρκίας και με παρεμβάσεις του ίδιου του   Τούρκου Πρόεδρος κ. Ερντογάν.  


Από  onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου