''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Οι Αυστραλοί αποκάλεσαν τα Σκόπια «Μακεδονία»

Οι Αυστραλοί αποκάλεσαν τα Σκόπια «Μακεδονία»       
 
Αν και η Αυστραλία επισήμως αναγνωρίζει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας ως FYROM εντούτοις συχνά-πυκνά δημόσιες υπηρεσίες αναφέρονται στη συγκεκριμένη χώρα ως «Μακεδονία».
Σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα Neos Kosmos, αυτό συνέβη στις 11 Νοεμβρίου και μάλιστα σε τελετή που μεταδιδόταν από την αυστραλιανή τηλεόραση, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη αντίδραση του Πρέσβη της Ελλάδας.
Όπως έγινε γνωστό, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Καμπέρα, κ. Χαράλαμπος Δαφαράνος, απέστειλε γραπτή διαμαρτυρία προς τον Διευθυντή Πρωτοκόλλου του Australian War Memorial (Αυστραλιανού Πολεμικού Μνημείου) Δρ. Μπρένταν Νέλσον, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιμνημόσυνης τελετής για την 96η Επέτειο από τη λήξη του Α” Παγκοσμίου Πολέμου, που πραγματοποιήθηκε στην Καμπέρα.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώπιον του Γενικού Κυβερνήτη της Αυστραλίας, του πρώην πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ, ανώτατων πολιτικών αξιωματούχων και εκπροσώπων ξένων χωρών, ο τελετάρχης προσκάλεσε τον Πρέσβη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να καταθέσει στεφάνι, αποκαλώντας τη χώρα του «Μακεδονία» – κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ και της πάγιας διπλωματικής θέσης της Αυστραλίας στο θέμα της ονομασίας της FYROM.
Ο Έλληνας Πρέσβης, μετά την έγγραφη διαμαρτυρία του, αναμένει επίσημη απάντηση επί του θέματος.
 
Από  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου