''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Συνεχίζεται η τεμενοποίηση της Ευρώπης

Συνεχίζεται η τεμενοποίηση της Ευρώπης
Νεότερα για τα τζαμιά στην Ευρώπη, ή μάλλον... Ευραραβία. Για την Δανία διαβάσατε. Για την Μ. Βρετανία δεν γράφω γιατί εκεί «έχει χαθεί η μπάλα».
Πάμε αλλού:
Ισλανδία
Ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης της Ισλανδίας, Ibrahim Sverrir Agnarsson, ανακοίνωσε ότι ήδη γίνονται οι τελικές προετοιμασίες για το σχεδιασμό ενός τζαμιού, που έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί σε οικόπεδο στο Sogamýri του Ρέυκιαβικ.

Ο ιδρυτής της Μουσουλμανικής Ένωσης, Salman Tamimi, είπε ότι θα μηνύσει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τα «σκληρά» σχόλια που κάνουν σε ένα άρθρο του διαδικτύου για τη διαμάχη που έχει προκύψει από τις παρατηρήσεις που έγιναν από τον ηγέτη του Προοδευτικού Κόμματος για το τζαμί κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών. Δεν ήταν όμως αισιόδοξες ότι «η Αστυνομία θα εξιχνιάσει την υπόθεση με τα τρία κεφάλια χοίρων που βρέθηκαν στη γη που προορίζεται για το τζαμί. Άρθρο του BBC, πάντως, ανέφερε ότι πολλοί Ισλανδοί δηλώνουν μέλη της Μουσουλμανικής Ένωσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντίθεση στο τζαμί.
Βόρεια Ιρλανδία
Ο Martin McGuinness, Αναπληρωτής Υπουργός, είπε στα μέλη της νομοθετικής συνέλευσης ότι θα δοθούν δημόσια κονδύλια για να δοθεί ένα τζαμί στους μουσουλμάνους της Βόρειας Ιρλανδίας ως απάντηση σε μια δήλωση σχετικά με το κήρυγμα κατά του Ισλάμ από τον πάστορα James McConnell. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός έχει "κάνει απολύτως δεκτό" ότι η ισχυρή μουσουλμανική κοινότητα "δικαιούται τζαμί", αν ένας κατάλληλος τόπος βρεθεί.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Mairtin O’ Muilleoir έδειξε την αλληλεγγύη του στους τοπικούς μουσουλμάνους ξεκινώντας την τελευταία συνάντηση Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέλφαστ με μια ισλαμική προσευχή αντί για την παραδοσιακή ανάγνωση από την Αγία Γραφή. Η προσευχή ξεκίνησε "Ω Αλλάχ, μια από τις έννοιες του ονόματός σου είναι ειρήνη, προσευχόμαστε σε σένα έκχεε την ειρήνη σου ανάμεσά μας," και δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του μουσουλμάνου κληρικού του Sinn Fein, Sheikh Mohammed El Rashidi.
Νορβηγία
Το τζαμί Tauheed εγκαινιάστηκε σε ένα από τα εξωτερικά προάστια του Όσλο. Αν και είναι το πρώτο τζαμί του Όσλο που χτίστηκε από Σιίτες μουσουλμάνους, η διαχείριση του τζαμιού δεν περιορίζεται στους σιίτες μουσουλμάνους, αλλά θα αποτελεί οίκο για όλους τους μουσουλμάνους.
Ο Nemat Ali Shah, ιμάμης του Κεντρικού Τζαμιού Jamaat Ahle Sunnat στο Όσλο, δέχτηκε επίθεση από έναν μασκοφόρο, που κρατούσε ένα τσεκούρι. Ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής συνελήφθη δυο εβδομάδες αργότερα. Μια άλλη έκθεση έδειξε ότι ανήκε στην συμμορία Young Guns του Όσλο με προηγούμενη καταδίκη για τη βία, παράνομη κατοχή όπλων και τρομοκρατικές απειλές.
Πολωνία
Βάνδαλοι επιτέθηκαν σε ένα τζαμί Τατάρων στο Kruszyniany ζωγραφίζοντας ένα γουρούνι και γράφοντας προσβλητικά συνθήματα.

Σκωτία
Στο Κεντρικό Τζαμί στη Γλασκόβη δόθηκε η άδεια να γίνονται δύο λεπτών κλήσεις για προσευχή κατά τη διάρκεια των Αγώνων της Κοινοπολιτείας από 10 Ιούλιος έως 4 Αύγουστος κάθε βράδυ περίπου στις 10μμ.
Ισπανία
Ο Ισλαμικός Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός (ISESCO) φιλοξένησε ένα διήμερο συνέδριο στη Μαδρίτη για την ανάπτυξη του Κορανίου κέντρα σε μη μουσουλμανικές χώρες.

Ο Εμίρης του Κατάρ φέρεται να συμφώνησε να χρηματοδοτήσει με 2.200.000.000 € την μετατροπή της αρένας ταυρομαχίας La Monumental της Βαρκελώνης σε τζαμί χωρητικότητας σαράντα χιλιάδων, που θα ολοκληρωθεί το 2020 και που θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, εάν το δημοτικό συμβούλιο εγκρίνει το σχέδιο. Το κτίριο θα διαθέτει τριακοσίων μέτρων μιναρέ που θα τον κάνει τον τρίτο πιο μεγάλο στον κόσμο μετά από εκείνους στη Μέκκα και την Μεδίνα.

Από  redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου