''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Λόγοι και νουθεσίες σοφών ανθρώπων

Λόγοι και νουθεσίες σοφών ανθρώπων
Καλύτερα ο κόσμος να σε ξέρει ως αμαρτωλό, παρά ο Θεός να σε ξέρει ως υποκριτή. (Ανώνυμος)
Εάν η αδιαφορία για τους άλλους είναι αξιοκατάκριτη, πολύ περισσότερο είναι αξιοκατάκριτη η αδιαφορία για τα παιδιά μας (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)
Η μέρα μας, μια συνεχής εξερεύνηση. Στα βουνά της αγάπης. (Ανώνυμος)
Όπως και στο σπίτι με κακή στέγη διεισδύει το νερό, έτσι και στο αδύνατο μυαλό διεισδύει η επιθυμία.
Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά να θέλεις πάντα αυτό που κάνεις (Λέων Τολστόι)

Φοβερή είναι η φτώχεια, πιο φοβερός όμως ο άδικος πλούτος. (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος )
Εκείνος που μιλάει, επειδή το θέλει ο Θεός, καλά κάνει. Καί εκείνος που σιωπά, γιατί το θέλει ο Θεός, επίσης καλά κάνει. (Αββάς Ποιμήν )
Από την αγάπη προς τον αδελφό έρχεται η χάρις, και διά της αγάπης προς τον αδελφό φυλάγεται. Εάν όμως δεν αγαπούμε τον αδελφόν, τότε και η αγάπη του Θεού δεν έρχεται στην ψυχή, ένεκα της κατακρίσεως η του μίσους προς τον αδελφό. (Άγιος Σιλουανός)
Εάν ήμασταν απλοί σαν τα παιδιά, ο Κύριος θα έδειχνε σ' εμάς τον παράδεισο, θα εβλέπαμεν Αυτόν εν τη δόξη των Χερουβίμ και των Σεραφίμ και πασών των επουρανίων δυνάμεων και των Αγίων. Αλλά δεν είμαστε ταπεινοί, και για αυτό βασανίζουμε και τους εαυτούς μας και τους άλλους, όσοι ζούν μαζί μας. ( Άγιος Σιλουανός )
Ο άρρωστος άνθρωπος κάνει άρρωστες κοινωνίες και οι άρρωστες κοινωνίες αρρωσταίνσυν χειρότερα τους ανθρώπους. (αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης)
Η πόρτα του ουρανού είναι η ταπείνωση. Καί οι Πατέρες μας, περνώντας με χαρά μέσα από πολλές καταφρονήσεις, μπήκαν στην πόλη του Θεού. ( Αββάς Ιωάννης )
Ελπίζω να προοδεύσετε σε αρετές. Κι αυτό θα συμβεί αν ζήσετε με προσοχή και δεν αμελείτε την προσευχή του Ιησού. Γιατί είναι το κεφάλαιο και η αρχή όλων των αρετών. Τίποτα δεν μπορεί να προφυλάξει τόσο την ψυχή από την είσοδο του πονηρού δαίμονα όσο η νοερά προσευχή του Ιησού και η θερμή ικεσία. (Γέροντας Ιλαρίων )
Προσέξτε την συνείδησή σας, που είναι η φωνή του Θεού και η φωνή του Αγγέλου φύλακά σας. Μη αμελήσετε να φροντίζετε για την συνείδησή σας, διότι μπορεί να την χάσετε. μπορεί να καταφρονηθή και να γίνει άχρηστη, και τότε πιά δεν θα είναι η φωνή του Θεού. (Στάρετς Ζαχαρίας )

 Από  Ιερά Μητρόπολη Βεροίας / ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου